ANASAYFA Pursaklar Pursaklar Belediyesi'nin tescilli markası Purbal ile yerli üretim teşvik ediliyor!

Pursaklar Belediyesi'nin tescilli markası Purbal ile yerli üretim teşvik ediliyor!

Ülke genelinde yerel yönetimler tarafından öz kaynaklar kullanılarak yerli ve milli üretime destek çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda Pursaklar Belediyesi de Purbal markası ile bal üretimi yapıyor.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Pursaklar Belediyesi'nin tescilli markası Purbal ile yerli üretim teşvik ediliyor!

Türkiye'de yerli ve milli kaynaklar ile üretilen ürünlerin yaygınlaşması ve vatandaşların bu konuda bilinçlenmesi adına Ankara'da önemli bir çalışma yürütülüyor.

PURSAKLAR BELEDİYESİ'NDEN GEVEN BALI 

Pursaklar Belediyesi tarafından 2020 yılından beri üretilen ve Purbal markası ile tescillenen ballar vatandaşlar doğal imkanlar ile bal tüketme fırsatı buluyor. Yoğun aromalı geven balı üretimini aradan geçen yıllara rağmen devam ettiren Pursaklar Belediyesi de, bu konuda ilçe sakinleri için önemli bir örnek oluyor. İlçenin Sirkeli mahallesinde devam eden bal üretimi hakkında konuşan Ertuğrul Çetin üretilen balların tüketilmesi için anlamlı yerlere gönderildiğini açıkladı.

Konu hakkında detaylı bir açıklama yapan Başkan Çetin “Yüksek kaliteli hava ve bitki örtüsüne sahip Sirkeli Mahallesi’ndeki Bal Ormanımızda 4 yıldır yoğun aromalı geven balı üretiyoruz. Purbal ismini tescilledik. Sirkeli’deki bu bereketli yerde arıcılığın yaygınlaşmasını istiyoruz. Bizlerde ürettiğimiz Purbalları, yetim ve öksüz çocuklarımız başta olmak üzere ihtiyaç sahibi ailelerimize teslim ediyoruz” şeklinde konuştu.

BİR ÇOK FAYDASI BULUNUYOR

Başkan Ertuğrul Çetin ayrıca genel olarak yapılacak her türlü üretim çalışmalarına Belediye olarak destek vereceklerini vurguladı. Geven balı Akdeniz bölgesinde yetişen geven bitkisinden elde edilmesi ile biliniyor ve başta grip ve benzeri soğuk hastalıkları ile birlikte kalp ve böbrek rahatsızlıklarına da fayda sağlıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Samsun 4 büyüklüğünde depremle sallandı! Naci Görür'den açıklama geldi

Samsun 4 büyüklüğünde depremle sallandı! Naci Görür'den açıklama geldi