ANASAYFA Pursaklar Pursaklar Endemik Vadi'deki Ata Bahçesi’nde yetiştirilen sebzelerin hasadı başladı

Pursaklar Endemik Vadi'deki Ata Bahçesi’nde yetiştirilen sebzelerin hasadı başladı

Ankara'da Pursaklar Belediyesince faaliyete geçirilen Endemik Vadide Ata Tohumları ile yetiştirilen sebzelerde hasat sezonu başladı. Hasat döneminde saha çalışmalarını sürdüren Pursaklar Belediye Başkanı Çetin de önemli açıklamalara yer verdi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Pursaklar Endemik Vadi'deki Ata Bahçesi’nde yetiştirilen sebzelerin hasadı başladı

Ankara'daki ilçe belediyeleri çalışmalarını hız kesmeden sürdürürken Pursaklar Belediyesi de prestij projesi olan Endemik Vadi ile diğer belediyelerin bir adım önüne geçiyor. Endemik Vadi de sebze yetiştiriciliği devam ederken bu sebzelerin ata tohumları ile üretiliyor olması da takdir topluyor. Haberankara.com olarak daha öncesinde endemik Vadideki gezimizde aldığımız bilgilere göre Ankara'daki 25 ilçede Ata tohumunda meyve sebze üreten çiftçilerle iletişime geçerek ata tohumlarının toplandığını öğrenmiştik.

300'e yakın Ata tohumu ile tohum değişim programı yapan Pursaklar Belediyesi, Ziraat Mühendislerinin tohum değişim programı ile fide yetiştirdiklerini belirterek Endemik Vadi'de üretimini gerçekleştirdiklerini ifade etmişti. Fide döneminde vatandaşlara ticari kaygı olmaksızın 100 binin üzerinde fide dağıttıklarını açıklayan Pursaklar Belediyesi, ''Siyah domatesten bibere, patlıcandan çeri domatese kadar ata tohumları ile üretim yapıyoruz.'' ifadelerine yer vermişti.

3.jpg

Söz konusu proje kapsamında sebze yetiştiriciliği devam ederken hasat döneminin de başladığı öğrenildi.

PURSAKLAR ENDEMİK VADİ'DE HASAT DÖNEMİ BAŞLADI

Pursaklar Belediyesi tarafından ata tohumunu teşvik etmek için Endemik Vadi’deki Ata Bahçesi, yerli ürünleri vermeye devam ediyor. Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin'in girişimleri ile Ata tohumu üretimi devam ederken bu uygulama da Türkiye'ye örnek olmaya devam ediyor.

6.jpg

Yerli tohumları vatandaşlar arasında teşvik eden, yaygınlaştıran ve ilçe halkına dağıtımını da gerçekleştiren Pursaklar Belediyesi, Endemik Vadi’ye kurduğu Ata Bahçesi’nde yerli tohumdan elde ettiği sebzeleri toplamaya devam ediyor.

4.jpg

Toprak kokusu saran yerli ürünleri bir kez daha hasat etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, ‘‘Ata bahçemizde laboratuvar ortamlarına maruz kalmamış, sürdürülebilir ata tohumlarından elde ettiğimiz mahsullerimizi hasat ettik.'' ifadelerine yer verdi.

BAŞKAN ÇETİN BİZZAT HASAT YAPTI

Yerli tohumdan elde edilen ürünlerin hasadını bizzat yapan Başkan Çetin, Endemik Vadi'de bulunan Ata Bahçesinde; yeşil biber, kırmızı biber, kavun, karpuz, kırmızı ve yeşil dolma biber, bamya, acı biber, soğan, domates, salatalık, fasulye, mısır, patlıcan vb. birçok sebzenin hasadını gerçekleştirdi.

2.jpg

''ÜRETİYORUZ, ÇEŞİTLENDİRİYORUZ VE PAYLAŞIYORUZ''

Pursaklar Belediye Başkanı Çetin, ''Üretiyoruz, çeşitlendiriyoruz ve paylaşıyoruz. Ata tohumlarını korumaya ve çoğaltmaya kararlıyız. Gelecek nesillere genetiğine müdahale edilmemiş ürünler bırakmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu konuda bize nadir tohumlar vererek katkı sağlayan paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.’’ değerlendirmesinde bulundu.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Kulübü, Ankara'nın kültürünü tanıtmaya hazırlanıyor

Ankara Kulübü, Ankara'nın kültürünü tanıtmaya hazırlanıyor