ANASAYFA Pursaklar Pursaklar’da açılan kedi eviyle Ankara kedisi koruma altında!

Pursaklar’da açılan kedi eviyle Ankara kedisi koruma altında!

Pursaklar Belediyesi tarafından 2017 yılında faaliyete giren Kedi Evi ile bir yandan Ankara kedisinin nesli korunurken diğer yandan da dünyaya tanıtımı sağlanıyor.
Pursaklar’da açılan kedi eviyle Ankara kedisi koruma altında!

Mavi yeşil gözleri, bembeyaz tüyleriyle Ankara kedisi, Pursaklar Belediyesi tarafından 2017 yılında açılan Ankara Kedisi Koruma Yaşatma ve Tanıtma Merkezi’nde koruma altına alındı. 

Ankara kedisinin hem çoğaltılması hem de dünyaya tanıtılması için çalışılan merkezin bahçesinde ‘Kafe de Kedi’ isimli kafe de hizmet veriyor. 

MERKEZDE KEDİLER MİKROÇİPLENEREK SOYAĞACI ÇIKARILIYOR 

Ankara Kedisi Koruma Yaşatma ve Tanıtma Merkezi’nde, Ankara kedisinin sayısını arttırmak ve ırk standartlarının korunması sağlanırken bir yandan da mikroçiplenerek soyağaçları çıkarılıyor. 

BAKIM SÜRESİ ARDINDAN SAHİPLENDİRİLİYOR

Merkezde 3 aylık bir bakım süresi ardından Ankara kedileri, sahiplerine teslim edilerek sevgiyle büyütülecekleri yuvalarına kavuşuyor. 

4 bin metrekarelik alanda yaklaşık 100 kediyle faaliyet gösteren merkezde, dişi ve erkek kediler ayrı alanlarda kalıyor. Kediler, sadece çiftleşme döneminde bir araya gelebiliyor.  

BELİRLİ ŞARTLAR ALTINDA SAHİPLENME 

Merkezden kedi sahiplenmek isteyenler ise belirli prosedürlere tabi tutuluyor. Mama karşılığı sahiplendirme yapılan merkezde, kediler sahiplendirilirken mutlaka sahiplendirme sözleşmesi imzalatılıyor, aylık fotoğraf veya video istenerek kedinin durumu takip ediliyor. 

Saray Mahallesi Pursaklar Barış Manço Caddesi’nde bulunan Ankara Kedisi Koruma Yaşatma Tanıtma Merkezi, hafta içi her gün 08.00-17.00’da ziyaretçilerini ağırlıyor. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Pursaklar Belediyesi ücretsiz Konya Gezisi kayıtlarını almaya devam ediyor!

Pursaklar Belediyesi ücretsiz Konya Gezisi kayıtlarını almaya devam ediyor!