ANASAYFA Sağlık 13 Nisan Cumartesi günü eczaneler çalışıyor mu? Eczaneler bugün açık mı?

13 Nisan Cumartesi günü eczaneler çalışıyor mu? Eczaneler bugün açık mı?

Tatil dönemleri ve bayramlarda normalden farklı olarak kurumlar tatile girebiliyor. Sağlık konusunda açık kalması önem arz eden kurumlardan olan eczanelerin bugün çalışıp çalışmadığı merak konusu oldu.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
13 Nisan Cumartesi günü eczaneler çalışıyor mu? Eczaneler bugün açık mı?

Vatandaşların sağlık durumu yaşamalarından dolayı günün her saatinde eczaneye gitme durumları olabiliyor. Mesai saatlerinin dışında ise nöbetçi eczaneler hizmet veriyor. Ramazan tatili döneminde olunmasından dolayı vatandaşlar eczaneler hakkında araştırma yapıyor.

13 NİSAN ECZANELER AÇIK MI?

Hastanelerde ya da acillerde doktorların uygun gördüğü ilaçları yazdığı reçeteler ile eczanelere giden insanlar, ilaçlarını temin ediyor. Tatil dönemlerinde ya da mesai saatleri dışında kapalı olan eczanelerde ise nöbet esasına göre çalışılıyor. 9 günlük bayram tatili döneminin devam ediyor olmasından dolayı 13 Nisan Cumartesi günü eczaneler açık olup olmadığı sorgulanmaya başladı.

Vatandaşlar eczanelerin açık olup olmadığını öğrenmek, açık değilse nöbetçi eczane sisteminin uygulanıp uygulanmadığını öğrenmek için yaptığı araştırmalar sonuç verdi. Ramazan Bayramı döneminin 12 Nisan itibariyle bitmesinden dolayı bugün eczaneler hizmet veriyor.  Pazar günü ise sadece nöbetçi eczaneler açık oluyor.

ECZANELER PAZAR GÜNÜ AÇIK OLUYOR MU?

Dolayısıyla bugün saat 19:00'a kadar vatandaşlar diledikleri eczaneden, 19:00'dan sonra ise nöbetçi olarak tayin edilen eczane kimse oradan ilaç temininde bulunabilir. Eczaneler gece boyu açık kalarak vatandaşlara hizmet vermeyi sürdürüyor. Vatandaşlar tatil dönemleri ve pazar günü haricinde her zaman açık olan sağlık kurumlarından ihtiyaçlarına göre ilaç temininde bulunabiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Şehit itfaiye erlerinin adlarının verildiği ABB İtfaiye istasyonları hizmete başladı

Şehit itfaiye erlerinin adlarının verildiği ABB İtfaiye istasyonları hizmete başladı