ANASAYFA Sağlık 2024 ilaç raporu uzatıldı mı, ilaç rapor süresi ne zaman bitiyor, nasıl sorgulanır?

2024 ilaç raporu uzatıldı mı, ilaç rapor süresi ne zaman bitiyor, nasıl sorgulanır?

2024 yılında ilaç raporları ile ilgili son durum merak ediliyor. 2024 ilaç raporlarının uzatılıp uzatılmadığı ve süresinin ne zaman bittiği araştırma konusu oldu. 2024 yılına girerken sağlık raporlarının geçerlilik sürelerinin akıbeti ile ilgili detayları derledik.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
2024 ilaç raporu uzatıldı mı, ilaç rapor süresi ne zaman bitiyor, nasıl sorgulanır?

İlaç rapor süreleri kronik rahatsızlığı bulunan ve raporlu ilaç almak durumunda olan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. 2023 yılı sona ererken raporlu ilaç kullananlar ‘’2024 ilaç raporları uzatıldı mı, ilaç rapor süresi ne zaman bitiyor?'' sorularına yanıt aramaya başladı.

Sağlık Bakanlığı tarafından 2023 yılı 31 Aralık tarihine kadar uzatılmıştı. Ancak 2024 yılına girerken sağlık raporlarının geçerlilik sürelerinin akıbeti de kronik rahatsızlıkları olanlarca araştırılanlar arasında yer alırken son durum merak konusu oldu.

İLAÇ RAPOR SÜRESİ UZATILDI MI? 

Bakanlık tarafından 31 Aralık tarihine kadar uzatılan rapor sürelerinin Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü yazısına göre 30 Haziran 2024 tarihine kaza devam etmesi kararlaştırıldı. Yazıda ''Geçerlilik süresi 01.01.2020 tarihinden sonra sona ermiş/erecek süreli sağlık raporu bulunan ve yeniden rapor düzenlenmemiş olan kişilerin raporlarının 30.06.2024 tarihine kadar geçerli kabul edilmeye devam edilmesinin uygun olacağı değerlendirildi.'' ifadeleri yer aldı. 

Açıklamanın devamında ''30.06.2024 tarihinden sonraki süreçte mağduriyet oluşmaması ve sağlık hizmet sunucularında raporların yenilenmesine bağlı yoğunluğa sebebiyet verilmemesi için, sağlık raporuna bağlı hak ve hizmetlerden yararlananlara, hak ve hizmet sağlayıcı Kurumlar tarafından bu tarihe kadar raporlarını yeniletmeleri gerektiğinin hatırlatılması, yukarıda belirtilen hususlarda kurumlar arası iş birliğinin sağlanarak gerekli iş ve işlemlerin yerine getirilmesi hususunda rica ederim.'' denildi. Bu çerçevede sağlık ocaklarına giderek rapor süreleriniz hakkında da bilgi alabileceğiniz kaydedildi. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'ya kar yağdı! Karagöl Tabiat Parkı beyaza büründü

Ankara'ya kar yağdı! Karagöl Tabiat Parkı beyaza büründü