ANASAYFA Sağlık Aman dikkat protein alayım derken sağlığınızdan olmayın! Bu yöntem yumurtanın bozulmasına neden oluyor!

Aman dikkat protein alayım derken sağlığınızdan olmayın! Bu yöntem yumurtanın bozulmasına neden oluyor!

Yumurtanın muhafaza ediliş yöntemi herkese göre farklılık gösteriyor. Bunun ile birlikte yumurtanın buzdolabın kapağında saklanması tavsiye edilmiyor çünkü daha erken bozulmasına neden oluyor.
yazar
Haber Merkezi
Aman dikkat protein alayım derken sağlığınızdan olmayın! Bu yöntem yumurtanın bozulmasına neden oluyor!

Yumurtanın saklanış şekli herkese göre farklılık gösteriyor. Bunun ile birlikte muhafaza ediliş yöntemi, bozulması ile bağlantılıdır.

yumurta1.jpg

Günlük yumurta protein ihtiyacının karşılanmasına etki ederken aynı zamanda da insan sağlığı açısından birçok fayda sağlıyor. Fakat çoğu kişi yumurtayı buzdolabında yanlış muhafaza ediyor ve buda birçok sonucu beraberinde getiriyor.

YUMURTANIN YANLIŞ MUHAFAZA ŞEKLİ!

yumurta2.jpg

Yumurtanın buzdolabında yanlış muhafaza edilmesi bozulmasına neden oluyor. Buda bir çeşit hastalıkları beraberinde getiriyor. Ayrıca yapılan araştırmalar sonucunda buzdolabının kapağında muhafaza edilen yumurtanın daha erken bozulduğu ortaya çıktı. Peki ama yumurta nasıl ve nerede muhafaza edilmelidir?

Uzmanlar, buzdolabında bulunan yiyecek kokusunun yumurtanın gözenekli yapısı nedeniyle içerisine girdiğini ifade ediyor. Bundan dolayı yumurtanın serin ve kuru yerde muhafaza edilmesi gerektiği ifade edildi.

yumurta3.jpg

Ayrıca buzdolabının kapağı yerine, karton kutusu ile birlikte buzdolabının en alt kısmına koyulması önerilebiliyor. Böylece alt kısımda saklanması durumunda diğer besinlerden az etkileniyor ve sağlık problemini beraberinde getirmiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi yeni binası açıldı

Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi yeni binası açıldı