Aman dikkat! Serinlemek isterken gözlerinizden olmayın!

Yaz mevsiminde serinlemek için deniz ve havuzları tercih edenlere yönelik uzmanlardan uyarı mesajı gecikmedi. Uzman isimler havuzlardaki klor ve deniz tuzunu işaret ederek dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Aman dikkat! Serinlemek isterken gözlerinizden olmayın!

Sıcaklıkların mevsim normalleri üzerinde seyretmesinden dolayı birçok kişi soluğu havuz ya denizde alıyor. Uzmanlar ise havuzu temizlemek için kullanılan klor maddesine yönelik uyarılarda bulundu. Bu maddenin göz sağlığı açısından tehlikeli olduğunu ifade etti.

Havuz ya da deniz suyunun göz sağlığına zarar verebileceğini ifade eden uzman doktorlar, deniz gözlüğünü işaret etti. Gözlerin ancak böyle korunabileceğini söyleyen uzman isimler, yaz mevsiminde kullanılan sahte güneş gözlüklerinin de göze zarar verdiğini altını çizdi.

Uzmanlar uyardı: Havuzda serinlemek isterken gözlerinizden olmayın

Bundan dolayı güvenilir güneş gözlüklerinin tercih edilmesi gerektiğine dikkat çekerek, aksesuar olarak kullanılan güneş gözlüklerinin zarar verdiğini vurguladı.

Havuza ya da denize girildikten sonra yapılması gerekenler üzerine de konuşan uzman doktorlar gözde çapaklanma ya da kızarıklığın olması durumunda hastaneye başvurulması gerektiğini dile getirdi. Bundan dolayı denize girerken koruyucu gözlüklerin mutlaka kullanılması gerektiğini söyledi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER