ANASAYFA Sağlık Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri Balık Hali'nde hijyen denetimleri gerçekleştirdi

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri Balık Hali'nde hijyen denetimleri gerçekleştirdi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Yenimahalle Toptancı Hali içerisindeki Balık Hali'nde denetim gerçekleştirdi. Toplum sağlığını korumaya yönelik çalışmalar sürdüren belediye, hal esnafından da destek gördü.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri Balık Hali'nde hijyen denetimleri gerçekleştirdi

Denizlerdeki avlanma yasağının 1 Eylül itibariyle sona ermesi ile beraber balıkçılar ''Vira Bismillah'' diyerek oltalarını denize attı. Balık sezonunun başlamasıyla birlikte Ankara'da da tezgahlar hareketlendi. Ankara Büyükşehir Belediyesi toplum sağlığını korumaya yönelik çalışmalarını sürdürürken Yenimahalle Toptancı Hali içerisindeki Balık Hali’nde hijyen denetimlerine başladı.

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, Yenimahalle Toptancı Hali içerisinde bulunan ve Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından baştan aşağı yenilenen Balık Hali’nde hijyen denetimlerine başladı.

HAL ESNAFI ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Yapılan denetimlerle ilgili bilgi veren ABB Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Veteriner İşleri Şube Müdürü Mustafa Şener, “Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı olarak halk sağlığını önemsiyoruz. Bu nedenle av sezonunun başlamış olduğu 1 Eylül’den 1 Nisan’a kadar olan süreçte belediyemize ait Yenimahalle’de bulunan Toptancı Balık Hali’nde su ürünleri denetimimizi sıklaştırmış vaziyetteyiz.'' dedi.

toy3390.jpg

Özellikle Toptancı Hali’ne günlük ve taze olarak gelen su ürünlerinin duyusal muayenelerinin gerçekleştirildiğini ve halkın hijyen açısından en sağlıklı biçimde su ürünleri tüketimini sağlamaya çalıştıklarını belirten ABB Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Veteriner İşleri Şube Müdürü Şener, esnafında bu denetimlerle bilgilendirildiğini açıkladı.

toy3431.jpg

Hijyen denetimi yapan ekipler, avlanması yasak olan türlerin olup olmadığını da kontrol ederken Balık Hali esnafı hijyen ve saklama koşulları konusunda da bilgilendirildi.

toy3420.jpg

Esnaf, Balık Hali'nin Ankara'ya kazandırılmasından mutlu olduklarını iletirken çalışmalarından dolayı ABB Başkanı Yavaş ve ABB ekibine teşekkürlerini iletti.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ANKESOB Başkanı Yiğiner ve beraberindeki heyetten ABB Başkanı Yavaş'a Ahilik Haftası ziyareti

ANKESOB Başkanı Yiğiner ve beraberindeki heyetten ABB Başkanı Yavaş'a Ahilik Haftası ziyareti