ANASAYFA Sağlık Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Anne Sütü Ve Emzirme Etkinliği ile farkındalığı artırıyor!

Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Anne Sütü Ve Emzirme Etkinliği ile farkındalığı artırıyor!

Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesince anne sütü ve emzirme farkındalığını artırmak için etkinlik düzenlendi.
yazar
Haber Merkezi
Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Anne Sütü Ve Emzirme Etkinliği ile farkındalığı artırıyor!

Anne sütü ve emzirme bilinci Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından düzenlenen etkinlikle yükseliyor...Hastaneden yapılan yazılı açıklamaya göre, bir alışveriş merkezinde açılan stantta hamilelere, emzirme sorunları yaşayan ve relaktasyon gereksinimi duyan ailelere danışmanlık ve bilgilendirme yapıldı.

ankara-22.jpg

Anne Sütünün Önemi Vurgulandı

Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi, anne sütünün bebeklerin sağlıklı gelişimine ve bağışıklık sistemine katkısını artırmak amacıyla alışveriş merkezlerinde bir stand açarak anne adaylarına ve emzirme konusunda sorun yaşayan ailelere danışmanlık ve bilgilendirme hizmeti sundu.

Ankaralılar bu adreste buluşuyor! TIKLA INSTAGRAM SAYFAMIZI TAKİP ET

Hastane Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Dilek Gökçek, anne sütünün bebeklerin hem fiziksel hem de zihinsel gelişimine destek olduğunu belirterek, bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve birçok hastalığa karşı koruyucu rol oynadığını açıkladı. Ayrıca, anne sütünün anne ile bebek arasındaki bağı güçlendirdiğini ve duygusal gelişime katkı sağladığını vurguladı. Emzirmenin anne adaylarının gebelik sırasında aldığı kiloları daha rahat vermesine yardımcı olduğunu ve meme, yumurtalık ve rahim kanseri riskini azalttığını, kemik erimesini önlediğini ekledi. Emzirme sırasında salgılanan hormonların lohusalık depresyonunu engellediğine de değindi.

ankara-23.jpg

Katılımcılardan Memnuniyet

Etkinliğe katılan anne adaylarından biri, emzirmeyi istediğini ancak başarılı olamadığını belirterek, bu tür etkinliklerin insanları destekleyebileceğine inandığını söyledi. Başka bir anne adayı ise etkinliğin emziren anneler için farkındalık yaratma adına güzel bir hizmet olduğuna işaret ederek, ilk hamileliğinde doğum sonrası depresyon yaşadığını ve bu hizmetle karşılaşmanın kendisini mutlu ettiğini ifade etti.

Etkinlikte, ilk 6 ay boyunca sadece anne sütünün önerildiği ve 6 aydan sonra tamamlayıcı beslenme ile 2 yaş ve üzerine kadar anne sütünün önerildiği vurgulandı. Anne adaylarına ve emziren annelere yönelik broşürlerin dağıtıldığı etkinlik, anne sütü ve emzirme konusundaki farkındalığı artırmayı amaçlıyor.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bu ayrıcalık yalnızca Ankaralı kadınlar için yapıldı! EGO otobüslerinden fark yaratan uygulama devrede

Bu ayrıcalık yalnızca Ankaralı kadınlar için yapıldı! EGO otobüslerinden fark yaratan uygulama devrede