ANASAYFA Sağlık Ankara'da üniversite hastaneleri alarm verdi vakalar resmen arttı! Özellikle çocuğu olanlar dikkat etsin

Ankara'da üniversite hastaneleri alarm verdi vakalar resmen arttı! Özellikle çocuğu olanlar dikkat etsin

Salgın hastalıklarla ilgili olarak yapılan açıklamalar yakından takip ediliyor. Sağlık konusunda uzmanlar tarafından yapılan her açıklama yakından takip edilirken Ankara'dan gelen açıklama vatandaşları endişelendirdi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ankara'da üniversite hastaneleri alarm verdi vakalar resmen arttı! Özellikle çocuğu olanlar dikkat etsin

Ülkemizde Covid-19 pandemisinin ardından sağlık konusundaki hassasiyetler de arttı. Sağlıkla ilgili olarak yapılan açıklamalar gündemi meşgul etmeye devam ederken bir hastalığın daha arttığı ve artık endişe verici şekilde de artış gösterdiği kaydedildi.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ergin Çiftçi, artan vakalarla ilgili olarak bir takım uyarılarda da bulunurken Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Ofisi, 30 binden fazla kızamık vakasının bildirildiğini, dolayısıyla vakalarda 30 kattan fazla bir artış gözlendiğini duyurdu. 

KIZAMIK VAKALARINDA ENDİŞE VEREN ARTIŞ

DSÖ verileri ile beraber bir açıklamada bulunan Prof. Dr. Çiftçi, "Ülkemizde de kızamık vakalarının son dönemde bir miktar arttığını görüyoruz. Çok uzun aradan sonra yeniden kızamık vakaları görmeye başladık. Bu açıdan dikkatli olunması gerekiyor." dedi. 

Kızamık vakalarında artış görüldüğünü söylerken bunu da gerekçelendiren Prof. Dr. Çiftçi, bunun en temel nedeninin aşı reddi ve kararsızlığı olduğunu söyledi. "İki doz aşılanan çocukların kızamığa yakalanmasını beklemiyoruz"  diyen Prof. Dr. Çiftçi, Türkiye'de gelişmiş bir aşılama programı ve sisteminin uygulandığına, çocukların yüzde 96 gibi bir oranla kızamığa karşı aşılandığına işaret etti. 

Söz konusu açıklamasında Prof. Dr. Çiftçi, "Kızamık oldukça bulaşıcı, öldürücü olabilen bir hastalık, geçmişte bunun çok acı örnekleri yaşandı, kızamık nedeniyle çok sayıda çocuk kaybedildi. Aşılama sayesinde kızamığı uzun zamandır neredeyse görmüyorduk, çok nadir karşılaşılıyordu. Ancak ne yazık ki tekrar görmeye başladık.'' dedi. 

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ergin Çiftçi ailelere, "Kızamık aşısı dahil tüm çocukluk çağı aşılarının mutlaka eksiksiz yaptırılması gerekiyor. Ülkemizdeki aşılar son derece güvenli, kontrol altında olan aşılar." çağrısında bulundu. Aşı yaptırmanın salgın hastalıklar konusunda büyük bir öneme sahip olduğunu ve bu konuda hassas, bilinçli davranılması gerektiğini kaydetti. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Genel kurul öncesi İsmet Beltan veda etti

Genel kurul öncesi İsmet Beltan veda etti