ANASAYFA Sağlık ASKİ Yapı Kalite Kontrol Laboratuvarı'nın TÜRKAK sertifikası genişletildi!

ASKİ Yapı Kalite Kontrol Laboratuvarı'nın TÜRKAK sertifikası genişletildi!

ASKİ bünyesinde hizmet veren Çevre Laboratuvarı, Ankaralıların içme suyunun uluslararası standartlara uygunluğunu denetliyor. Bu çerçevede ASKİ Yapı Kalite Kontrol Laboratuvarı'nın TÜRKAK sertifikasının da genişletildiği bildirildi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
ASKİ Yapı Kalite Kontrol Laboratuvarı'nın TÜRKAK sertifikası genişletildi!

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) tarafından kentteki hizmetler devam ediyor. ASKİ bünyesinde bulunan Çevre Laboratuvarı, kentin içme suyunun uluslararası standartlara uygunluğunu denetlerken, ASKİ Yapı Kalite Kontrol Laboratuvarı ise altyapı ihalelerini kazanan yüklenici firmaların imalatlarında kullandıkları boruların kalite testlerini yapıyor. Özel kurumlar ve diğer kamu kurumlarından gelen deney taleplerini bir tarife çerçevesinde karşılayan laboratuvar, bu sayede tüm Türkiye’ye hizmet veriyor. 

Uluslararası geçerliliği bulunan Türk Akreditasyon Kurumu’na (TÜRKAK) geçen yıl akredite olan ASKİ Genel Müdürlüğü Yapı Kalite Kontrol Laboratuvarı, bu yıl kapsam genişletme başvurusunda bulundu. Sertifikası revize edilen laboratuvar, artık polietilen boruların iç basınç testleri ile beton-betonarme boruların tepe yükü basınç testlerini de bünyesinde yapabilecek.          

ASKİ YAPI KALİTE KONTROL LABORATUVARI’NIN TÜRKAK SERTİFİKASI GENİŞLETİLDİ 

Türkiye’deki tüm laboratuvarların uluslararası standartlar çerçevesinde çalışıp çalışmadığını teyit eden TÜRKAK’a 25 Şubat 2022 tarihinde akredite olan ASKİ Yapı Kalite Kontrol Laboratuvarı, bu yıl ise “termoplastik boruların iç basınç testi ve beton-betonarme boruların kırılma yükü tayini deneyleri” için kapsam genişletme başvurusunda bulundu. Laboratuvar böylece “20 Ekim 2023/ 01 tarihli TÜRKAK Akreditasyon Sertifikası”nda belirtilen 9 farklı deneyi de yapabilecek.    

ASKİ Yapı Kalite Kontrol Laboratuvarı’nın diğer şehirlerin su ve kanalizasyon idarelerinin yanı sıra özel kuruluşlar ve fabrikalara da hizmet verdiğini hatırlan ASKİ yetkilileri de hizmet kalitesinin artarak devam edeceğini belirtti. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Büyükşehir Belediyesi Hal fiyatları belli oldu! 19 Aralık Ankara Hali meyve sebze fiyatları

Ankara Büyükşehir Belediyesi Hal fiyatları belli oldu! 19 Aralık Ankara Hali meyve sebze fiyatları