ANASAYFA Sağlık Bakan Koca kısmi bir artış var diyerek uyardı! İşte uyuz hastalığı belirtileri

Bakan Koca kısmi bir artış var diyerek uyardı! İşte uyuz hastalığı belirtileri

Son dönemde en çok rastlanan hastalıklardan biri olan uyuz vakalarına ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yeni açıklama geldi.
yazar
Sinem GÜVEN
Bakan Koca kısmi bir artış var diyerek uyardı! İşte uyuz hastalığı belirtileri

Dün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından Türkiye'de son dönemde en çok merak edilen bir konu hakkında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya soru yöneltildi. Uyuz vakalarında artışın görülüp görülmediği konusunda vatandaşlar tarafından da merak edilen detayları Bakan Koca tek tek açıkladı.

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA AÇIKLADI!

Vaka sayılarının artmaya başladığı konusunda iddiaların yayılmasının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından, "Endişeye sebep olabilecek bir artış yok. Kısmi bir artış tespit ettik. Çok yakın takip ettiğimiz bir durum. Erken uyarı sistemlerimiz gayet iyi çalışıyor. Bu sayede olağan dışı gelişmelere erken müdahale şansımız oluyor. Uyuz özelinde konuya bakacak olursak, Türkiye genelinde uyuz vakalarında prevalans geçen yıl 2,03 iken; bu yılın ilk 9 ayında 2,17. Geçen yıla göre yaklaşık yüzde 7 oranında bir artış gerçekleşmiş. Deprem bölgesinde ise bu artış yaklaşık yüzde 13 oranında oldu. Deprem bölgesi için beklenenin altında. Dolayısıyla ciddi bir artış olmadı. Bir salgın durumundan bahsedilmesi söz konusu değil. Son yıllarda özellikle Karadeniz ve Doğu Akdeniz bölgelerinde artışın biraz daha fazla olduğunu söyleyebiliriz" şeklinde açıklamalara yer verilmişti.

uyuz-vaka.jpg

UYUZ HASTALIĞI BELİRTİLERİ NEDİR?

Bakan Koca tarafından yapılan vaka sayıları hakkındaki açıklamanın ardından vatandaşlar tarafından uyuz hastalığının belirtileri de merak edilmeye başlandı. Konu ile ilgili merak edilenlerin artmasının ardından uzman doktorlar tarafından verilen bilgilere göre başlıca belirtiler şu şekildeydi;

- Vücudun dayanılamayacak derecede kaşınması,
- Tahriş olan deride yaraların oluşması,
- Deride parazitlerin kemirerek oluşturduğu beyaz ince kanalların oluşması,
- Kaşıntı ilaçlarına yanıt alınamaması,
- Aile içinde birden fazla kişinin kaşınması
- Kaşıntıların gece artması

EDİTÖR NOTU = Her hastalık her kişide aynı şekilde ortaya çıkmayabilmektedir. Bu nedenle de kişilerin kesin bir kanıya varabilmesi için mutlaka doktor muayenesine gitmesi gerekmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Meteoroloji'den Marmara ve Ege Bölgesi için sarı kodlu sağanak uyarısı!

Meteoroloji'den Marmara ve Ege Bölgesi için sarı kodlu sağanak uyarısı!