ANASAYFA Sağlık Bakan Koca'dan MHRS randevu sorunu açıklaması! Bu sorunun ana nedeni...

Bakan Koca'dan MHRS randevu sorunu açıklaması! Bu sorunun ana nedeni...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan açıklama geldi. Vatandaşların oldukça dertli olduğu MHRS'de randevu sorununun asıl nedeni Bakan Koca tarafından duyuruldu.
Bakan Koca'dan MHRS randevu sorunu açıklaması! Bu sorunun ana nedeni...

Vatandaşların oldukça dertli olduğu ve bir türlü çözüme kavuşamayan MHRS'den randevu sorununa ilişkin açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi. 

Kamu hastanelerine ve onlara bağlı sağlık kurumlarından randevu hizmeti sunan MHRS sisteminde yaşanan yoğunluk nedeniyle vatandaş randevu sorunu çekiyor. 

Bakan Koca, İstanbul'un Beykoz ilçesinde bulunan bir çağ ocağında vatandaşlarla bir araya geldiği esnada, MHRS'de yaşanan soruna değindi. 

‘’BU SORUNUN ANA NEDENİ…'' 

Bakan Koca, vatandaşlara büyük kolaylık sağlayan MHRS sisteminde, gidilmeyen randevuların sağlık sisteminde aksaklılara neden olduğunu belirterek, yaşanan randevu sorununun da bu nedenden dolayı olduğunu ifade etti. 

Koca, sorunun çözümü için daha sert tedbirler alacaklarının da altını çizerek, randevu sadakatsizliğine çözüm bulacaklarını söyledi. 

2023'TE 23 MİLYON RANDEVUYA GİDİLMEMİŞ! 

2023 yılında 23 milyon randevuya gidilmediğini de kaydettiği açıklamasında Bakan Koca, oranın yüzde 18 olduğunu ve bu duyarsızlığın başkalarının randevu hakkını kullanamamasına neden olduğunu da dile getirdi, randevu sadakatsizliğine çözüm bulacaklarını vurguladı. 

MHRS randevu sorununun bir kez daha gidilmeyen randevular nedeniyle olduğunu vurgulayan Fahrettin Koca, bakanlık olarak bu konuda çalışmalara devam ettiklerini de aktardı. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Halkbank Hatay deplasmanında

Halkbank Hatay deplasmanında