ANASAYFA Sağlık Bakanlık açıkladı! Sigara paketlerinde değişikliğe gidiliyor

Bakanlık açıkladı! Sigara paketlerinde değişikliğe gidiliyor

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, sigara paketlerinde yeni döneme geçiş yapılıyor. Artık paketlerin üzerinde fiyatı da yazacak.
Bakanlık açıkladı! Sigara paketlerinde değişikliğe gidiliyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, sigara paketlerinde yapılacak yeni değişiklik için düğmeye bastı. 

Bakanlık tarafından, sigara, puro, sigarillo, nargilelik tütün gibi tütün mamullerinin üretimi ve ticaretini düzenleyen yönetmelikte değişikliğe gidiliyor.  

Hazırlanan yeni yönetmeliğin taslağına göre, sigara gibi tütün ürünlerinin paketlerinin üzerine, üretim tarihi ve yerini belirten kodlama bilgisi yerleştirilecek ve tütün mamulünün perakende satış fiyatı, paket üzerinde siyah zemin üzerine beyaz renkte "… TL" şeklinde yazılacak. 

KAYITDIŞI ÜRETİMLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR 

Bakanlık, Türkiye'de tütün mamulü üretimi yapılabilmesi için, mevcut prosedürlerin yanı sıra bakanlıktan Üretim ve Faaliyet Uygunluk Belgesi alınması zorunlu  hale getirecek, tütün ürünlerinin Piyasaya Arz Uygunluk Belgesi başvurularında, ürünün fiziksel ve kimyasal özelliklerinin yanı sıra mevzuatta öngörülen emisyon seviyeleri (bir tütün mamulü tüketildiğinde havaya salınan maddeler) de yer alacak. 

Öte yandan, sigara  için emisyon seviyelerine ilişkin analiz sonuçlarının mevzuatta belirlenen sınırlar içinde olup olmadığına bakılacak ve kayıt dışı üretimle mücadele kapsamında, firmalara proje tadilatı kapsamında sigara paketleme makinesi için verilen izin, ürün izleme sistemi kurulumu için Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'ne bildirilecek. 

Aynı marka ile iç piyasaya arz edilecek tütün mamulleri, aynı kategoride sadece bir üretici veya ithalatçı tarafından piyasada satışa sunulacak. 

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından alınan karar için çalışmalar devam ediyor. 

İlerleyen günlerde bakanlığın konuyla ilgili yeni gelişmeleri açıklaması bekleniyor. 

Haberankara.com 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gençlerbirliği Kayode ayrılığını duyurdu! Takıma veda etti

Gençlerbirliği Kayode ayrılığını duyurdu! Takıma veda etti