ANASAYFA Sağlık Bildiğiniz C vitaminlerini unutun asıl şifa kaynağı buymuş! 60 kat daha fazla C vitamini içeriyor taneyle satılıyor

Bildiğiniz C vitaminlerini unutun asıl şifa kaynağı buymuş! 60 kat daha fazla C vitamini içeriyor taneyle satılıyor

Sağlıkla ilgili konular vatandaşların gündeminde yer almaya devam ediyor. Havaları soğuması ve özellikle aldatıcı havaların etkisini göstermesi ile beraber vücut direncini yüksek tutmak gerekiyor. Bu dönemlerde C vitamini bakımından etkili besinlerin tüketilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, asıl şifa deposunu da açıklamış bulunuyor.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Bildiğiniz C vitaminlerini unutun asıl şifa kaynağı buymuş! 60 kat daha fazla C vitamini içeriyor taneyle satılıyor

Aldatıcı sıcaklıkların hakim olması ve baharın yaklaşıyor olması ile beraber soğuk algınlığı şikayetlerinde artış yaşanıyor. Soğuk algınlığı şikayeti bulunan vatandaşların beslenmelerinin nasıl olması gerektiğine ilişkin açıklamalar yapılmaya devam ederken uzmanlar özellikle C vitamini almanın öneminden bahsediyor. 

C vitamini bakımından zengin ürünler açıklanmaya devam ederken uzmanların dikkat çektiği bir besin resmen herkesi şaşkına çevirdi. Son dönemde oldukça popüler besin kaynakları arasında yer alan tropikal meyveler, her geçen gün popülerliğini artırmaya devam ederken uzmanlar diğer C vitamini içeren besinlerden 60 kat daha fazla C vitamini içeren besini açıkladı. 

LİMONU PORTAKALI UNUTUN 60 KAT DAHA FAZLA C VİTAMİNİ VAR

Ülkemizde tüketilmeye başlanan meyveler arasında yer alan tropikal meyveler besin değerleri ile merak ediliyor. Besin değerleri merak edilen meyvelerden biri olan karambola meyvesi de popüler hale gelirken içeriğindeki C vitamini ile adeta şifa deposu olduğu ortaya çıktı. 

Ülkemizde yıldız meyve ismi ile ün kazanan bu meyve insanların birçok derdine derman olurken yıldıza benzediği için halk dilinde yıldız meyvesi olarak da bilinen bu meyveni bin bir şifası bulunuyor. Şekeri düşüren ve C vitamini içeren karambola faydaları merak edilirken uzmanlar da pek çok derde deva bu meyvenin faydalarını açıkladı.

Bu çerçevede yıldız meyvesinin faydaları da şöyle sıralanıyor;

Bu meyvenin içerisinde bulunan lif sindirim sistemini düzenliyor ve kabızlık sorununun önüne geçiyor. Yıldız meyvesi, C vitamini deposu olarak da biliniyor. C vitamini konusunda oldukça başarılı olan bu meyve limonu bile gerisinde bırakıyor. Aynı zamanda cilt sağlığını da destekliyor. 

Vücudu zararlı serbest radikallere karşı koruyan ve hücre hasarını önleyen antioksidanlar bu meyvede bulunuyor. Diyet yapanlar için tavsiye edilen bu meyve lif içeriğinden ve düşük kalorili olmasından dolayı kilo kontrolüne yardımcı oluyor. İçerisinde bulunan düşük glisemik indeksi kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olurken bu sayede diyabet riskini en aza indiriyor ve kan şekeri seviyelerini dengeliyor.

Tatlı ve ekşi bir lezzete sahip olan bu meyve insan vücuduna sağladığı faydalarla biliniyor ve uzmanlar hafta da en az bir kere mutlaka tüketilmesini öneriyor. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ömer Kerkez kimdir? Yargıtay seçimi 2 gündür neden bitmedi?

Ömer Kerkez kimdir? Yargıtay seçimi 2 gündür neden bitmedi?