ANASAYFA Sağlık Bilim insanları uyardı! Yedikçe zehirliyor 32 farklı sağlık sorununa yol açıyor adeta öldürüyor

Bilim insanları uyardı! Yedikçe zehirliyor 32 farklı sağlık sorununa yol açıyor adeta öldürüyor

ABD ve Avrupalı bilim insanlarından çarpıcı bir araştırma geldi. Yedikçe zehirleyen, 32 farklı sağlık sorununa neden olan hastalık yuvası besinler açıklandı. Düzenli tüketiminde ciddi sağlık sorununa neden olan yiyecekler adete ölüme götürüyor!
Bilim insanları uyardı! Yedikçe zehirliyor 32 farklı sağlık sorununa yol açıyor adeta öldürüyor

ABD'li ve Avrupalı bilim insanları, işlenmiş gıdalara yönelik çarpıcı bir araştırmayı ortaya koydu. Araştırma sonucunda elde edilen veriler işlenmiş gıdaların tehlikelerini gözler önüne serdi. 

Her gün milyonlarca insan fast food, cips, gazlı içecek ve kahvaltılık gevrek tüketiyor. Yıllardır bu işlenmiş gıdaların zararları üzerine çeşitli araştırmalar yapılıyor ancak ABD ve Avrupalı bilim insanlarının yaptığı son araştırma, bu gıdaların çarpıcı zararlarını ortaya koydu. 

Toplam 10 milyon kişinin katıldığı 45 araştırmanın sonuçlarının birleştirilmesi ardından, işlenmiş gıda tüketiminin 32 farklı sağlık sorununa yol açtığı sonucuna varıldı. 

Bilim insanları, işlenmiş gıda tüketimi sonucu kalp hastalığı riskinin yüzde 50, obezite ve diyabet riskini yüzde 66, anksiyete riskini yüzde 53 artırdığını tespit etti. 

ÖLÜM RİSKİ DE ARTIYOR! 

Uzmanlara göre, işlenmiş gıdaların tüketimi ölüm riskini yüzde 21 oranında arttırıyor. Öte yandan bu gıdalar, astım, bağırsak hastalıkları, tansiyon ve yüksek kolesterol riskini de arttırıyor ve gelişmiş ülkelerde  yaşayan kişilerin günlük diyetinin yüzde 80'ini fast food, kahvaltı gevrekleri, hazır gıdalar, protein barlar ve gazlı içecekler gibi çok işlenmiş gıdalar oluşturuyor. 

Haberankara.com 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Carlo Ancelotti'den çarpıcı Arda Güler sözleri! Takım çıkarlarıyla örtüşmüyor

Carlo Ancelotti'den çarpıcı Arda Güler sözleri! Takım çıkarlarıyla örtüşmüyor