Bilinçsiz et tüketimi sağlık problemlerine neden oluyor

Kurban Bayramının gelmesiyle et tüketiminde artış yaşanıyor. Diyetisyen Merve Sena Nazlı, eti sağlıklı tüketmek için neler yapılabileceği konusunda vatandaşları uyardı.

Bilinçsiz et tüketimi sağlık problemlerine neden oluyor

Kurban Bayramında bilinçsiz et tüketimi bazı sağlık sorunlarının yaşanmasına neden oluyor. Diyetisyen Merve Sena Nazlı, eti sağlıklı tüketmek için neler yapılabileceğini anlattı.

Kurban Bayramı'nda fazla tüketilen kırmızı etin sağlık problemlerine neden olabileceğini anlatan Diyetisyen Merve Sena Nazlı, etin kızartma ya da kavurma yerine ızgara, mangal veya haşlama olarak tüketilmesi tavsiyesinde bulundu. Diyetisyen Merve Sena Nazlı, bilinçsiz et tüketimi nedeniyle vatandaşların aşırı ve sağlıksız beslenmeye yöneldiğini belirterek, daha sonra sağlık problemlerinin yaşandığını söyledi.

"ÇOK FAZLA MİKTARDA KIRMIZI ET TÜKETİMİ BAYRAMI ZEHİR EDEBİLİR"

Nazlı, Kurban Bayramı'nda Ramazan Bayramı'ndan farklı olarak daha kırmızı et tüketiminin arttığını söyledi. Diyetisyen Merve Sena Nazlı, “Kırmızı et tüketimi normal porsiyonlarda olduğu zaman sakıncalı değil ama miktar olarak birazcık daha fazla olmakta. Daha çok haşlama yerine kavurma olarak ve bol kuyruk yağlı yapıyoruz. Özellikle burada kalp damar hastalıkları, tansiyon problemi olan kişiler ve özellikle böbrek hastalarının dikkat etmesi gerekiyor. Çünkü çok fazla miktarda kırmızı et tüketimi kolesterolü ve tansiyonu yükseltip bayramı zehir edebilir" dedi.

Bilinçsiz et tüketimi sağlık problemlerine neden oluyor

Nazlı, "Kırmızı et tüketecekler, kırmızı et demirden zengin olduğu için mutlaka yanında C vitamini olan yeşil salatalar, söğüş sebzeler gibi tercih edebilir ya da kırmızı eti sebzeli bir şekilde de hazırlayabiliriz” diye konuştu. Kırmızı etin fazla tüketiminin kan şekerinin aniden yükselmesine neden olabileceğine değinen Nazlı, “Pişirme yöntemi olarak da kızartma ya da kavurma yerine ızgara, mangal veya haşlama yapılabilir" ifadelerini kullandı.

Etin yanında asitli gazlı içeceklerden uzak durulması konusunda uyaran Nazlı, çok fazla şekerli içecekler olduğunu, dolayısıyla kan şekerinin hızla yükselebileceğini söyledi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER