ANASAYFA Sağlık Bu işlemi yapmayan Ankaralılara kötü haber! Bakanlık resmen duyurdu hastaneye gidemeyeceksiniz

Bu işlemi yapmayan Ankaralılara kötü haber! Bakanlık resmen duyurdu hastaneye gidemeyeceksiniz

Ülkemizde hastanelere daha kolay ve planlı erişim sağlanması için pek çok uygulama hayata geçiriliyor. Vatandaşın sağlık hizmeti alabilmesi için randevulu sisteme geçiş yapan devlet hastanelerine rağmen yaşanan randevu sorunu bakanlığı harekete geçirdi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Bu işlemi yapmayan Ankaralılara kötü haber! Bakanlık resmen duyurdu hastaneye gidemeyeceksiniz

Bu işlemi yapmayan Ankaralılara kötü haber! Bakanlık resmen duyurdu hastaneye gidemeyeceksiniz - Ülkemizde aile hekimlikleri, devlet, şehir ve üniversite hastanelerine olan rağbet her geçen gün artıyor. Vatandaşların sağlık hizmeti almak üzere gittiği hastanelerde randevu ve sıra alma sorunu yaşanırken bakanlık tarafından alınan bir kararla tüm hastane ve aile hekimliklerinde randevulu sisteme geçiş yapılmıştı.

Hastanelerde randevulu sisteme geçiş yapılırken vatandaşlar Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu alarak istedikleri bölümlere giderek muayene olabiliyorlar. Bu sayede hem hastanelerdeki sıramatiklerde yoğunluk oluşmuyor hem de sıra kalmadı gibi bir sorunla karşılaşılmıyor. Haberankara.com okurları için MHRS üzerinden randevu alan Ankaralıların kesinlikle yapması gereken ve yapmadığı zaman da yaptırım uygulanan bir konuyu derledik.

BAKAN KOCA'DAN MHRS RANDEVUSU AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, geçtiğimiz aylarda sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde (MHRS) iki yeni uygulama başladığını duyurmuştu. Sağlık Bakanı Koca, “MHRS randevu sorunları, beklenen iyileşme sağlanıncaya dek, odaklanacağımız bir numaralı konudur. Sistemde oluşan gereksiz yük artışı ve vakit kaybına karşı iki uygulama başladı. Zamanın kullanımında karşılıklı bir başarı, bizi şu an hayal edilemeyen noktalara götürebilir” ifadelerine yer verdi. Bu açıklamanın ardından detaylar merak konusu olurken hastaneden randevu aldığı halde gitmeyenler için yaptırım kararı açıklandı.

screenshot-2.jpg

15 GÜN SÜREYLE RANDEVU ALINAMAYACAK

Sağlık Bakanı Koca'nın vatandaşların daha iyi ve kesintisiz sağlık hizmetinden yararlanması için uygulamaya aldıklarını açıkladığı kararlara göre MHRS üzerinden randevu alıp gitmeyen ve iptal de etmeyen kişiler, 15 gün süreyle tekrar aynı branştan randevu alamayacak. Ayrıca aldığı randevunun öncesinde aynı branşta muayene olan ve bu nedenle randevusu boş geçtiği tespit edilen kişiler için de aynı durum geçerli olacak. Söz konusu iki uygulamayla hastaların MHRS randevuları konusunda zorluk yaşamasının önüne geçilmesinin amaçlandığı aktarıldı.

mhrs-logo-1.png

Son yapılan değerlendirmelere göre MHRS üzerinden randevu aldığı halde muayeneye gitmeyenlerin oranı son 1 ayda yüzde 21 olarak gerçekleşti. Bu oranın da muayene ihtiyacı olan hastaların hekime erişiminde engel oluşturduğu saptandı. Yeni uygulama kapsamında MHRS üzerinden randevu alındığında vatandaşlara bir de uyarı yapılıyor. Söz konusu uyarıda "Sayın vatandaşımız, randevunuza gitmeme veya gitmeyeceğiniz randevunuzu iptal etmeme durumunda aynı branştan tekrar randevu almanız ancak 15 gün sonra mümkün olacaktır." ifadeleri yer alıyor.

screenshot-1.jpgRandevulara gidemeyecek olan hastaların, randevusunu iptal etmesi diğer hastalara yer açılması gerektiği belirtilirken bu kurala uymayan vatandaşlar da 15 gün süreyle aynı bölümden randevu alamıyor. Söz konusu işlemlerin iptali için vatandaşa bakanlık tarafından çeşitli hatırlatmalarda yapılıyor. Buna göre sistemde hem internet sitesi üzerinden hem de SMS ve sesli arama yoluyla randevu hatırlatma ya da iptal servisleri bulunuyor. Sizler de randevularınıza gitmeyeceksiniz SMS, sesli arama ya da randevu sistemi üzerinden muayene iptali gerçekleştirmelisiniz.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'da Pakistan Savunma ve Şehitler Günü resepsiyonu düzenlendi!

Ankara'da Pakistan Savunma ve Şehitler Günü resepsiyonu düzenlendi!