ANASAYFA Sağlık Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından geri ödeme listesine alınan ilaçlar hakkında yeni açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından geri ödeme listesine alınan ilaçlar hakkında yeni açıklama

Ülkemizde bir çok hastalık kapsamında tedavi gören hastaların kullandığı ilaçlar ile ilgili yapılan geri ödeme sistemi hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan önemli bir haber geldi. Bakan Işıkhan 13 ilacın daha geri ödeme listesine alındığını açıkladı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından geri ödeme listesine alınan ilaçlar hakkında yeni açıklama

Ülkemizdeki ilaç temini konusunda yaşanan sorunların önüne geçmek için devlet tarafından yapılan çalışmalara bir yenisi daha eklendi. Konu ile ilgili konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geri ödeme sistemine alınan yeni ilaçlar olduğunu duyurdu.

Bakan Işıkhan 13 ilacın daha geri ödeme listesine alındığını açıkladı. Bakan Işıkhan “Sosyal Güvenlik Kurumumuzun Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesi'nde yapılan düzenleme ile 11’i yerli üretim olmak üzere 13 ilacı daha geri ödeme listesine aldık. İlaçların hastalarımıza şifa olmasını temenni eder, vatandaşlarımıza sağlıklı bir ömür dilerim” şeklinde konuştu. Yapılan açıklamada bu 13 ilacın 2 kanser, antibiyotik, romatolojik hastalık ile bir antiromatizmal, psikiyatri, astım, KOAH, antibakteriyel, antiviral ilaç olduğu ifade edildi.

UZMANLARDAN İLAÇ KONUSUNDA DİKKAT ÇEKEN UYARI

Doktorlar ilaç kullanımı ile ilgili önemli uyarılarda bulunmaya devam ediyor. Son dönemde ülkemizde ve dünyada ilaç kullanımının artışına ve bu durumun ilaç israfı oluşturduğuna dikkat çeken uzmanlar, hastaların doktorlarına danışmadan ilaç almamaları ve her sorun yaşadıklarında bilinçsiz bir şekilde ilaç kullanımına gidilmemesi gerektiğine dikkat çekti. Doktorlar hastaların ilacı doktor gözetiminde ilaç kullanmaya devam ederken ek olarak beslenmelerine kesinlikle dikkat etmeleri gerektiğine vurgu yaptı. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
9 Eylül 1999 2000 yılları arasında sigorta girişi olanlara müjde! Emeklilik hakkınız TBMM'den resmen geçti

9 Eylül 1999 2000 yılları arasında sigorta girişi olanlara müjde! Emeklilik hakkınız TBMM'den resmen geçti