ANASAYFA Sağlık Canan Karatay anne babaları uyardı! Çocuklarınıza içirmeden okula yollamayın!

Canan Karatay anne babaları uyardı! Çocuklarınıza içirmeden okula yollamayın!

Sağlık konusunda ezber bozan açıklamalarıyla gündeme gelen Prof. Dr. Canan Karatay'dan anne-babalara uyarı geldi. Uzman isim çocukların sabahları mutlaka içmesi gereken içeceği açıkladı.
yazar
Haber Merkezi
Canan Karatay anne babaları uyardı! Çocuklarınıza içirmeden okula yollamayın!

Birçok hastalığa ilişkin ve sağlıklı beslenme konusunda yaptığı açıklamalarla gündeme gelen İç Hatalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, bu kez anne babaları uyardı.

Yine çok konuşulacak bir açıklama yapan Karatay, okula giden çocukların zihinsel performansı için sabahları mutlaka bir fincan sade Türk Kahvesi içmeleri gerektiğini söyledi.

screenshot-28.jpg

"ÇOCUKLARI CİN GİBİ YAPAR"

Uzman isim konuya ilişkin dikkat edilmesi gereken konulara değindi. Karatay, "Çocuklar, Türk kahvesini şekersiz olmak şartıyla istedikleri kadar içebilir. Kahve çok güçlü bir antioksidandır. Şeker beyinde tahribat yapar, Türk kahvesi onu düzeltir, cin gibi yapar." dedi.

gural-porselen-gural-porselen-camelia-12-parca-6-kisilik-bone-turk-kahvesi-fincan-takimi-5625-6-kisilik-kahve-takimlari-3020-61-b.jpg

"FINDIK VE FISTIK VİTAMİN KAYNAĞIDIR"

Kuruyemişlerinde çocuklar için çok önemli olduğunu vurgulayan Karatay, güçlü bir hafıza için mutlaka tüketilmesi gerektiğini belirtti. Karatay, "Fındık ve fıstıkta doğal karbonhidrat, yağ, protein, mineral ve vitaminler vardır. Fındık, fıstık doğanın vitamin ve mineral kaynağıdır" dedi.

screenshot-29.jpg

Uzman isim çocukların zeka gelişimi için kan yapıcı ve vücudu ısıtıcı özelliği bulunan fındık ve fıstığın bolca tüketilmesi gerektiğini söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hyundai'nin ve Türkiye'nin en ucuzu! i10 2023 Eylül ayı fiyat listesi ve özellikleri

Hyundai'nin ve Türkiye'nin en ucuzu! i10 2023 Eylül ayı fiyat listesi ve özellikleri