ANASAYFA Sağlık Cildinizdeki bu hissiyat karaciğer kanserinin belirtisi olabilir

Cildinizdeki bu hissiyat karaciğer kanserinin belirtisi olabilir

Kanserin her türlüsü insan sağlığını olumsuz olarak etkilediği gibi ölüme kadar da götürebiliyor. Ancak bazı kanser türleri var ki çok sinsi bir şekilde ilerlemesiyle birlikte vücutta birtakım sinyaller verebiliyor. Cildinizdeki bu hissiyat karaciğerinin belirtisi olabilir.
yazar
Gözde Gürcü
Haber Editörü
Cildinizdeki bu hissiyat karaciğer kanserinin belirtisi olabilir

Karaciğer, vücudumuzdaki toksinlerin temizlenmesi açısından hayati derecede önemli bir organ. Kendini yenileyebilmesi özelliği gösteren karaciğerimiz rahatsızlandığında vücut bazı tipik belirtiler gösteriyor. Karaciğer kanserinin bazı belirtileri açıklandı. Gördüğünüzde ihmal etmemeniz gereken ve uzmana danışmanız gereken belirtileri sizler için sıraladık. 

KARACİĞER HASTALIĞI

Karaciğer hastalığının belirtileri kişiden kişiye göre farklılık gösterebiliyor. Ancak görülen belirtiler size olağandan daha anormal geliyor ve dikkat çekiyorsa bu noktada bir uzmandan destek almanızda fayda var. Karaciğer hastalığında en önemli belirtinin saç dökülmesi olduğu ifade ediliyor. Ancak bu durum vitamin eksikliği ya da başka rahatsızlıkları sonucunda da olabildiği unutulmamalıdır. 

KARACİĞER KANSERİ BELİRTİLERİ

Karaciğer KANSERİ organın kendi dokusundan üreyen bir kanser türüdür. Erkeklerde daha fazla görüldüğü bilinmektedir. Ancak kanser karaciğerden oluştuğu gibi farklı organlarda oluşup karaciğerde metastaz yapabilmektedir. Karaciğer kanserinin temel belirtilerinden bazıları şu şekilde olabilir:

  1. Ani kilo kaybı
  2. Karnın sağ üst bölgesinden sırta vuran ağrı
  3. Geceleri ateş basması
  4. Soluk ten / ciltte sararma
  5. İdrarda koyulaşma
  6. Geceleri sık sık terleme
  7. Karında şişlik
  8. Tende kaşıntı hissi
  9. Uzun süre boyunca devam eden iştahsızlık

Genel olarak bu belirtiler karaciğer kanseri belirtileri olarak ifade edilmektedir. Ancak bu belirtilerin direkt karaciğer kanserini işaret etiğini söylemek teşhis için elbette yeterli değildir. Bu belirtiler aynı zamanda enfeksiyon ya da başka bir rahatsızlıkta da görülebilir. Ayrıntılı bilgi için uzman tavsiyesi almak ve gerekli tahlilleri yaptırmak gerekmektedir.

ERKEN TEŞHİS ZOR

Karaciğer kanserinde erken teşhis şansı diğer kanser türlerine göre biraz daha düşüktür. Hastalığa tanı konulabilmesi için uzmanların ultrason, tomografi, manyetik rezonans gibi testler yapması gerekmektedir. 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
HAK-İŞ üye sayısında 850 bine yaklaştı

HAK-İŞ üye sayısında 850 bine yaklaştı