ANASAYFA Sağlık Çöl tozu geldi mi, ne zaman gelecek, ne kadar sürecek, hangi illeri etkileyecek?

Çöl tozu geldi mi, ne zaman gelecek, ne kadar sürecek, hangi illeri etkileyecek?

Meteoroloji tarafından hava durumu değerlendirmeleri ile beraber son günlerde pek çok uyarı da art arda sıralandı. Yapılan uyarılar vatandaşların gündeminde yer alırken çöl tozu ile ilgili gelen açıklama da merak konusu oldu.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Çöl tozu geldi mi, ne zaman gelecek, ne kadar sürecek, hangi illeri etkileyecek?

Çöl tozu geldi mi, ne zaman gelecek, ne kadar sürecek, hangi illeri etkileyecek? - Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) çöl tozu konusunda vatandaşlara bir takım uyarılarda bulundu. Yapılan çöl tozu uyarısı vatandaşın gündemini meşgul etmeye devam ederken ‘’Çöl tozu geldi mi, ne zaman gelecek, ne kadar sürecek, hangi illeri etkileyecek?'' gibi sorulara da yanıt aranmaya başladı. 

Çöl tozu ile ilgili detaylar araştırılıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çeşitli uyarıların ardından çöl tozunun bu kez Türkiye'ye geldiği ifade edildi. Çöl tozu uyarısının yapıldığı Ankara'da da hava ve görüş kalitesi düşerken ‘’Çöl tozu ne kadar sürecek, hangi iller etkilenecek? 2024 Çöl tozu geldi mi, ne zaman gelecek?'' gibi sorulara yanıt aranmaya başladı. 

ÇÖL TOZU GELDİ Mİ, NE ZAMAN GELECEK, NE KADAR SÜRECEK, HANGİ İLLERİ ETKİLEYECEK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Batı Karadeniz'de yer yer toz taşınımı beklendiğinden, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı. Çöl tozu hava olayına ilişkin Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen “Ege, Marmara, Batı Karadeniz ve daha sonra da İç Anadolu bölgesini etkileyecek. Genellikle bu aylarda bu toz gelir.

İstanbul'da, Ege'de, Batı Akdeniz'de kuvvetli rüzgar var. Kuvvetli rüzgar bu tozu dağıtıyor. Yani konsantrasyonu artırmıyor. Bugün, yarın da toz İstanbul'da görülecek.'' dedi. Bununla beraber çöl tozunun 'İç Anadolu'da etkili olacağını belirten Prof. Dr. Şen, Kastamonu, Konya, Ankara için uyarılarda bulundu.

‘’Özellikle Ankara'da yüksek basınç etkisini göreceğiz yarın. Yarından sonra İstanbul'dan Doğu'ya doğru hareket edecek bu toz. Daha çok Kastamonu, Batı Karadeniz, Ankara ve Konya civarında etkili olacak. Kırmızılığı biraz daha koyu renkte görebileceğiz İç Anadolu civarında.'' ifadelerine yer veren Prof. Dr. Şen, tozun tehlikeli seviyelere ulaşmayacağını da sözlerine ekledi. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
20. Ankara Kitap Fuarı ne zaman, hangi tarihte, nerede?

20. Ankara Kitap Fuarı ne zaman, hangi tarihte, nerede?