ANASAYFA Sağlık Covid-19'un ERİS varyantında ilk vaka Türkiye'de görüldü

Covid-19'un ERİS varyantında ilk vaka Türkiye'de görüldü

Geçtiğimiz günlerde Eris virüsü ile ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de görülmediğini söylemişti. Açıklamasının hemen ardından ilk vaka haberi geldi.
yazar
Haber Merkezi
Covid-19'un ERİS varyantında ilk vaka Türkiye'de görüldü

Son zamanlarda Eris virüsünün Çin'deki vakaların hızla artmasıyla Türkiye'de de çok konuşulmaya başlamıştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda yaptığı açıklamada Eris varyantının henüz Türkiye'de görülmediğini söylemişti.

ebola-virusu-nedir-3942-1.jpg

AÇIKLAMADAN SONRA İLK VAKA HABERİ GELDİ

Son günlerde ülkede panik havası yaratan Eris varyantıyla ilgili Kabine Toplantısı'nda basın mensupların sorularını yanıtlayan Bakan Koca, bu virüsün Türkiye'de görülmediğini söylemişti. Açıklamanın ardından Gazeteci Altan Sancar sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ailece Eris varyantına yakalandıklarını duyurdu.

Altan'ın paylaşımından sonra akıllara Bakan Koca'nın yaptığı açıklamada, "Asla eski günlere dönmeyeceğiz" ifadesi geldi. Bakan Koca'nın yaptığı konuşma şu şekildeydi, "Eski günlere dönmek gibi bir durum asla söz konusu değil. Vatandaşımız müsterih olsun. Şu an gördüğümüz hiçbir varyantın virülansı yani hasta etme gücü, Omicron’dan daha yüksek değil. Onun için asla endişeye mahal yok. Gripten nasıl korunuyorsak aynı şekilde korunacağız."

eris.png

X hesabından yaptığı açıklamada aşısız oldukları için ağır geçirdikleri dile getiren Gazeteci Altan Sancar, "İlk yakalandığımız ve aşısız olduğumuz dönem kadar ağır geçiyor." ifadelerini kullandı. Gazeteci Sancar'ın paylaşımı şöyle, "Covid-19’un her varyantına yakalanmış biri olarak, Eris’i boş geçemezdim. Aile boyu yakalandık, ilk yakalandığımız ve aşısız olduğumuz dönem kadar ağır geçiyor. CRP değerini yükseltecek kadar ağır geçiyor. Geçti, gitti sandığımız koronavirüs hala aramızda yayılmaya devam ediyor."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Bayraktar son dakika duyurdu! 3 ilde Türkiye Taşkömürü Kurumu'na 2 bin işçi alımı yapılacak

Bakan Bayraktar son dakika duyurdu! 3 ilde Türkiye Taşkömürü Kurumu'na 2 bin işçi alımı yapılacak