ANASAYFA Sağlık Covid için yeni salgın alarmı verildi! Mutasyona uğramış varyant için 'yeni salgın riski var' denildi

Covid için yeni salgın alarmı verildi! Mutasyona uğramış varyant için 'yeni salgın riski var' denildi

Bilim insanlarından gelen açıklamaya göre varyantlarla vaka ve ölüm sayısının yeniden yükselişe geçmesi yönünde endişelerin devam ettiğine yer verdi.
yazar
Haber Merkezi
Covid için yeni salgın alarmı verildi! Mutasyona uğramış varyant için 'yeni salgın riski var' denildi

Hayatımızın belli bir bölümünü tüm dünya olarak evde geçirmemize neden olan, birçok kişiyi canından, sevdiklerinden ve işinden eden Covid-19 salgını ile ilgili yeni bilgiler verildi. Eskisi kadar insanların gündeminde olmayan Covid-19 bilim adamlarına göre büyük sorunları beraberinde getirecek.

Asya'da tespit edilen "en çok mutasyona uğramış" yeni bir Covid varyantı bilim dünyasının endişelenmesine neden oldu. Pandemi dönemi Türkiye başta olmak üzere dünyayı etkilerken Covid-19 virüsü bir dönem hayatımızı zehir etmişti. Bilim insanlarından gelen açıklamaya göre varyantlarla vaka ve ölüm sayısının yeniden yükselişe geçmesi yönünde endişelerin devam ettiğine yer verdi.

YENİ VARYANT RİSKİ!

Endonezya’nın başkenti Cakarta’da bir hastada tespit edilen varyantın 113 farklı mutasyonu olduğu, bunlardan 37’sinin hastalığın insanlara bulaşmasına yol açan dikenli proteini etkilediği belirtildi. Profesör Young, “Virüs bizi şaşırtmaya devam ediyor ve ilgisizlik çok tehlikeli” ifadelerini kullanarak herkesi önlem almaya davet etti.

Warwick Üniversitesi’nden Viroloji Profesörü Lawrence Young, yeni varyantın hızla yayılıp yayılmayacağının net olmadığını, önce Omicron gibi diğer varyantlara baskın hale gelmesi gerektiğini söyledi. Henüz varyantın insanları yeniden eve hapsedecek seviyede olmadığını dile getiren uzman isimler yine de önlemin alınması gerektiğini vurguladı.

Covid-19 virüsünün mutasyona uğradıkça en hassas insanlar için büyük sorun çıkarabileceğini belirten Profesör Young ''Tehlikeli bir varyantın yeni bir Covid salgınına yol açıp açmayacağını nasıl bileceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'nın Sincan ilçesinde katliam gibi kaza! Direğe çarpan otomobildeki bir kişi öldü, bir kişi ağır yaralandı

Ankara'nın Sincan ilçesinde katliam gibi kaza! Direğe çarpan otomobildeki bir kişi öldü, bir kişi ağır yaralandı