ANASAYFA Sağlık Dikkat eksikliği yaşıyorum diyen kadınlar buraya! Nedenleri işte bunlar olabilir

Dikkat eksikliği yaşıyorum diyen kadınlar buraya! Nedenleri işte bunlar olabilir

Kadınlarda son dönemde şikayetlerin artması sonucunda yaygınlaşmaya başlayan dikkat eksikliği hakkında uzman isimden açıklamalar geldi.
yazar
Sinem GÜVEN
Dikkat eksikliği yaşıyorum diyen kadınlar buraya! Nedenleri işte bunlar olabilir

Özellikle son dönemde daha çok kadınlarda görülmeye başlanan dikkat eksikliği hakkında merak edilenlerin artmasının ardından uzmanlardan açıklama geldi. Yapılan bu açıklamalarda dikkat eksikliğinin nedenlerinden ve buna neden olabilecek faktörlerden bahsedildi. Bu çerçevede  Psikolog ve Aile Danışmanı Rojin Nazik konu hakkında bilgiler verdi.

DİKKAT EKSİKLİĞİ YAŞAYAN KADINLAR DİKKAT!

Dikkat eksikliği, odaklanma güçlüğü, dikkat dağınıklığı, sürekli hareket etme ve dürtüsel davranışlar gibi belirtilerle karakterize olan bir durumdur. Dikkat eksikliği, genellikle dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu (DEHB) olarak da adlandırılan bir durumun bir parçası olur.

Kadınlarda dikkat eksikliği genellikle erkeklerde olduğu kadar belirgin değildir ve farklı şekillerde ortaya çıkar. Bazı kadınlar dikkat eksikliği belirtileri gösterirken, diğerleri daha içsel belirtiler sergiler. Kadınlarda dikkat eksikliği belirtileri arasında şunlar olur:

Dikkat dağınıklığı: Görevlere odaklanmada zorluk, dikkatin çabuk dağılması, kolayca sıkılma ve ilgisini sürdürmekte zorlanma.

Organizasyon ve planlama güçlükleri: Zamanı yönetme, görevleri düzenleme ve bitirme konusunda zorluklar yaşama.

İçsel huzursuzluk: Sürekli içsel bir huzursuzluk hissi, yerinde duramama veya sabit bir şeyler yapma isteği.

Düşük özsaygı ve duygusal sorunlar: Dikkat eksikliği olan kadınlar, bu durumuyla ilgili duygusal zorluklar yaşayabilir ve düşük özsaygı hisseder.

Duygusal kontrol eksikliği: Hızlı duygusal değişimler, duygularını ifade etme ve kontrol etmede zorluk yaşama.

Kadınlarda dikkat eksikliği, genellikle fark edilmez veya yanlışlıkla başka durumlarla ilişkilendirilebilir. Bu durum, erkeklerdeki gibi belirgin hiperaktivite belirtileri göstermeyebilir ve bu nedenle tanı koymak daha zor olur. Dikkat eksikliği belirtileri olan kişilerin, bir uzmanla görüşerek durumu değerlendirmeleri ve gerekli tedavi veya destek alabilmeleri önemlidir.

Bu çerçevede kesin tanı için kadınların kesinlikle uzman bir isimden görüş olması gerekmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Uzman isim önleminizi alın diyerek büyük deprem riski hakkında uyarılarda bulundu!

Uzman isim önleminizi alın diyerek büyük deprem riski hakkında uyarılarda bulundu!