ANASAYFA Sağlık Doğru bildiğimiz yanlışlardan biri daha! Yıllarca yanlış tüketmişiz

Doğru bildiğimiz yanlışlardan biri daha! Yıllarca yanlış tüketmişiz

Kış ayrının vazgeçilmezi olan ıhlamur hem sıcak içimiyle hem de özellikleri ile bizi kışın hastalıklardan koruyor. Bu mucizeyi yıllarca yanlış tüketmişiz
yazar
Haber Merkezi
Doğru bildiğimiz yanlışlardan biri daha! Yıllarca yanlış tüketmişiz

Hem kokusu hem de lezzeti ile kış aylarında evlerden eksik olmayan ıhlamur, özellikle kış aylarında vücudu hastalıklardan koruyor. Grip olduğunuzda hemen aklınıza gelen ve içince vücudunuzu rahatlatan ıhlamuru doğru bir şekilde tüketmeniz gerekiyor. Ihlamuru alışılmışın dışında tüketmek faydasını resmen ikiye katlıyor.

Özellikle kış aylarında tüketimi artan ıhlamurun vücuda çok fazla faydası bulunuyor. Gribe ve soğuk algınlığına iyi gelen ıhlamur aynı zamanda vücut direncini de artırıyor. Yıllar önce koca karı ilacı diye ortaya çıkan ıhlamurun faydaları saymakla bitmiyor.

1851-ihlamur-yaprak-100-gr-ihlamur-ihlamur-yaprak.jpg

Ihlamur çayı geçmişten günümüze kış hastalıklarının şifası olarak biliniyor. Ihlamur öksürüğü kesiyor. Ateş düşürücü özelliği ile vücudunuzun hemen iyileşmesini sağlıyor. Vücuda faydası saymakla bitmeyen ıhlamuru doğru bir şekilde tüketmek gerekiyor.

SADECE HASTALANINCA İÇMEYİN

Herkes genellikle soğuk algınlığı ya da grip gibi hastalıkları yaşadığında ıhlamur içmeyi tercih ediyor. Ancak ıhlamuru sadece hasta olduğunuzda değil her zaman tüketmeniz öneriliyor. Düzenli olarak ıhlamur tüketmek bağışıklık sisteminin güçlendiriyor ve hastalıklara karşı vücudunuzun direncini artırıyor.

IHLAMURU YANLIZ DEMLEMEYİN

Ihlamuru tek başına içebildiğiniz gibi farklı bitkilerle kaynatarak da içebilirsiniz. Özellikle ıhlamuru zencefille birlikte tüketerek faydasını ikiye katlayabilirsiniz. Ihlamura biraz tarçın atarsanız bu balgamı sökebilir bir avuç ıhlamuru 2 litre suya atarak yapabiliriz.

i3.jpg

Ihlamuru zencefil ile kaynatarak antibiyotik özelliği sağlayabilirsiniz. Bir tane zerdeçal atarsanız ciğerleri grip hastalıkları en çok ciğerleri rahatsız ettiği için akciğerlere faydalı olabilir. İçerisine ada çayı atarsanız boğazınıza iyi gelebilir.

IHLAMURU YANLIŞ DEMLEMEK ETKİSİNİ AZALTIYOR

Ihlamurun kaynayan suyun içerisine atılarak saatlerce demlenmesi faydadan çok zarar sağlıyor. Ihlamuru doğru demlemek için kaynayan suyun içine atmanız gerekiyor. 80 derece sıcaklığa ulaşan suyun ocaktan alınarak üzerine koyulan bir avuç ıhlamurun en fazla 10 dakika bekletilerek demlenmesi beklenmelidir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Filistin haritada nerede, nüfusu kaç, başkenti neresi?

Filistin haritada nerede, nüfusu kaç, başkenti neresi?