ANASAYFA Sağlık Dünya Sağlık Örgütü alarm verdi! Gıda ürünlerini aspartamın tehlikesi sardı kanser riskine dikkat

Dünya Sağlık Örgütü alarm verdi! Gıda ürünlerini aspartamın tehlikesi sardı kanser riskine dikkat

Dünya Sağlık Örgütü, yapay tatlandırıcılardan aspartamı insanlar için kanserojen madde içerdiğini açıkladı. Uyarılar ise peş peşe geldi.
yazar
Haber Merkezi
Dünya Sağlık Örgütü alarm verdi! Gıda ürünlerini aspartamın tehlikesi sardı kanser riskine dikkat

Yapay tatlandırıcılardan aspartamı hakkında açıklamalarda bulunan Dünya Sağlık Örgütü uyarılarda bulunmayı ihmal etmedi.

Bunun ile birlikte insanlar için muhtemelen bu maddenin kanserojen şekilde nitelendiğini de ifade eden Dünya Sağlık Örgütü, günlük alım miktarının aşılmadığı sürece kullanılması sorun oluşmayacağını da bildirdi.

YAPAY TATLANDIRICI ASPARTAMI!

Dünya Sağlık Örgütü yapay tatlandırıcılardan aspartamın insanlar için kanserojen madde içerdiğinin altını çizdi.

Bunun ile birlikte yapay tatlandırıcılardan aspartamını insanlar için kanserojen olarak sınıflandıran Dünya Sağlık Örgütü, günlük alım miktarı aşılmadığı sürece kullanımın güvenli olduğunu da ifade etti.

Yapılan incelemelerin ardından yayımlanan değerlendirmede ise aspartamın insanlara kanserojen etkisi olup olmadığına dair sınırlı kanıt bulunduğunu da söyleyen Dünya Sağlık Örgütü, yapay tatlandırıcının kanserojen olarak sınıflandırıldığını belirtti.

DSÖ, yapay tatlandırıcı aspartamı "muhtemel kanserojen" olarak sınıflandırdı - Sağlık haberleri | Diyarbakır Söz

GÜNLÜK KULLANIM MİKTARINA DİKKAT!

Günlük alım miktarı aşılmadığı sürece aspartam kullanmanın güvenli olduğunu da aktaran Dünya Sağlık Örgütü bu miktarın kilo başına günde 40 milimetre olarak yeniden teyit edildiğinin de altını çizdi.

Aspartama yönelik değerlendirmelerde bulunan Dünya Sağlık Örgütü Beslenme ve Gıda Güvenliği Departmanı Direktörü Francesco yaygın olarak kullanılan dozlarda insan sağlığını olumsuz etkilemediğini fakat daha fazla çalışma yapılması gerektiğini de söyledi.

DSÖ aspartamı resmen kansorejen ilan etti: Aspartam nedir?, Aspartam hangi ürünlerde var? - Sağlık Haberleri

Kimi uzmanlar ise aspartamının hem insanlarda hem de hayvanlardaki etkisine ilişkin sınırda bulguların olduğunu vurguladı.

Dünyada en fazla kullanılan yapay tatlandırıcılar arasında yer alan aspartamın normal şekere kıyas ile 200 kat daha tatlı ve aynı zamanda düşük kalorili olmasından dolayı diyet ürünlerinde de yaygın olarak kullandığı ifade ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Konut alacaklar buraya! Ziraat Bankası 0,89 faizle 120 ay vadeli konut kredisi veriyor

Konut alacaklar buraya! Ziraat Bankası 0,89 faizle 120 ay vadeli konut kredisi veriyor