ANASAYFA Sağlık Faydaları saymakla bitmez! Ne öksürük bırakıyor ne ateş

Faydaları saymakla bitmez! Ne öksürük bırakıyor ne ateş

Kış gelmesiyle birlikte başta anne babalar olmak üzere insanlar gripten ve salgın hastalıklardan nasıl korunacaklarını araştırmaya başladı. Peki okullarında açılmasıyla çocukları gripten nasıl koruruz ?
yazar
Haber Merkezi
Faydaları saymakla bitmez! Ne öksürük bırakıyor ne ateş

Türk mutfağının vazgeçilmez baharatlarından olan tarçın hem tatlılarda hem de sıcak içecekler de tercih ediliyor. Orta Çağ'dan beri insan sağlığına sayısız fayda sağlayan tarçın düzenli tüketildiğinde stresten enfeksiyondan uzak tutuyor. Ayrıca birçok hastalığında önüne geçiyor. Uzmanlar tarçının düzenli olarak tatlılarda ve içecekler de kullanılmasını tavsiye ediyor.

tarcinin-faydalari-nelerdir-tarcin-neye-iyi-gelir.jpg

TARÇININ FAYDALARI

Tarçının faydalarından bazıları şunlardır:

  • Antioksidan içeriği yüksektir. Tarçın, en güçlü antioksidanlar arasında yer alan flavonoidler, polifenoller ve fenolik asitler bakımından zengindir. Bu bileşenler, vücutta serbest radikallerin oluşumunu önleyerek hücreleri oksidatif hasara karşı korur.
  • Kan şekerini düşürmeye yardımcı olur. Tarçın, insülin duyarlılığını artırarak kan şekerini düşürmeye yardımcı olabilir. Bu, diyabetli kişiler için özellikle faydalıdırresized-dc5ce-cd313c06tarcun.jpg
  • Kolesterolü düşürmeye yardımcı olur. Tarçın, LDL (kötü) kolesterolü düşürmeye ve HDL (iyi) kolesterolü yükseltmeye yardımcı olabilir. Bu, kalp sağlığı için faydalıdır.
  • Enflamasyonu azaltır. Tarçın, iltihabı azaltmaya yardımcı olan anti-enflamatuar özelliklere sahiptir. Bu, artrit ve diğer iltihaplı hastalıklar için faydalıdır.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir. Tarçın, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olan antioksidanlar ve antimikrobiyal özellikler içerir. Bu, enfeksiyonlara karşı korumaya yardımcı olabilir.
  • Daha iyi ruh halini destekler. Tarçın, ruh halini iyileştirmeye yardımcı olabilecek endorfinlerin salınımını artırabilir.
  • Ağrıyı azaltır. Tarçın, baş ağrısı, kas ağrısı ve diğer ağrıları azaltmaya yardımcı olabilirscreenshot-15.jpg

TARÇIN NASIL TÜKETİLİR?

Tarçın, toz, çubuk veya yağ şeklinde tüketilebilir. Toz tarçın, ekmek, kek, kurabiye ve diğer hamur işlerine eklenebilir. Çubuk tarçın, çaylara ve çorbalara eklenebilir. Tarçın yağı, salata soslarına ve meyve sularına eklenebilir.

Sonuç olarak, tarçın, lezzetli ve sağlıklı bir baharattır. Günlük beslenmenize tarçın eklemek, çeşitli sağlık yararlarından yararlanmanıza yardımcı olabilir.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nahçıvan'a günübirlik çalışma ziyareti gerçekleştirecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nahçıvan'a günübirlik çalışma ziyareti gerçekleştirecek!