Gençlerde kalp krizi riski artıyor! İşte en ciddi belirtileri

Son dönemde kalp krizi nedeni ile hayatını kaybeden kişilerin sayısında büyük oranda artış yaşanırken gençlerde kalp krizi riskinin arttığı uyarısı yapıldı. Peki, kalp krizinin erken belirtileri neler?

Gençlerde kalp krizi riski artıyor! İşte en ciddi belirtileri

Kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden kişilerin sayısında pandemi sonrasında büyük artış yaşanırken, yaşanan bu artış komplo teoricilerini de harekete geçirmişti. Bir bölüm teorisyenler koronavirüs aşılarının kalp krizini tetiklediğini iddia ederken bir grup teorisyen ise hastalığın bu amaçla laboratuvar ortamında geliştirildiğini iddia ediyordu.

Söz konusu iddialar havada uçuşmaya devam ederken kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden kişilerin sayısında yaşanan büyük artış verilere de yansıdı. Özellikle de gençlerde ani ölüm ve kalp krizi nedeniyle ölüm vakaları dikkat çekerken yaşanan artış vatandaşları da tedirgin etmiş durumda. Peki, kalp krizinin belirtileri nelerdir, nasıl anlaşılır?

KALP KRİZİNİN BELİRTİLERİ NELERDİR, KALP KRİZİ ERKEN ANLAŞILIR MI?

Tüm hastalıklarda olduğu gibi kalp krizinde de vücut öncesinde belirtiler vermektedir. Ancak ortaya çıkan belirtiler çoğu kişi tarafından dikkate alınmadığı için genelde müdahale için geç kalınır. Kalp krizinin en spesifik belirtisi hiç tartışmasız göğüs ağrısıdır. Kalp kası yeteri kadar oksijen alamadığı için ortaya çıkar ve göğüste baskı, rahatsızlık hissi oluşturur.

Gençlerde kalp krizi riski artıyor! İşte en ciddi belirtileri

Bu ağrı çoğu zaman sol kola vurur. Sırtın üst kısmına da yansıması mümkündür. Terleme, halsizlik, nefes darlığı, kişinin kendisini sersem hissetmesi, çarpıntı ve öksürük gibi şikayetler, hızlı düzensiz kalp atışları görülür. Bu belirtiler her zaman kişinin kalp krizi geçirdiği anlamına gelmese de mutlaka bir doktor kontrolünü zorunlu kılıyor. Kalp krizi özellikle de genç yaşta daha fazla ölüme neden olurken düzenli kontrollerle olası kalp hastalıkları ve riskleri erken belirlenebiliyor.

SONRAKİ HABER