ANASAYFA Sağlık Güneş kremi dışarı çıkmadan kaç saat önce sürülmelidir? Uzmanlar açıkladı!

Güneş kremi dışarı çıkmadan kaç saat önce sürülmelidir? Uzmanlar açıkladı!

Hava sıcaklığının artması ile birlikte uzman isimler güneş kremini işaret etti. Güneşin ciltte zararlı etkilere yol açacağını söyledi. Peki ama güneş kremi dışarı çıkmadan ne zaman önce sürülmelidir?
yazar
Haber Merkezi
Güneş kremi dışarı çıkmadan kaç saat önce sürülmelidir? Uzmanlar açıkladı!

Sıcaklık değerlerinin artması ile birlikte uzman isimler güneşe çıkmadan kesinlikle güneş kremi sürülmesi gerektiği hususunda açıklamalarda bulundu. Bunun ile birlikte sıcak havaların etkisini arttırması ile kimi yerlerde sıcaklık değeri 35 derecenin üzerine kadar çıktı. Bu konu hakkında açıklamalarda bulunan uzman isimler güneşin sağlık problemlerine neden olabileceğinin bir kere daha altını çizdi.

saglik1.jpgGüneşe çıkmadan önce 50 faktörlü güneş kreminin kullanılması gerektiğini de söyleyen uzmanlar ciltte oluşabilecek hasara karşı böyle bir önlemin alınması gerektiğini de sözlerine ekledi. Bunun dışında ayrıca güneş kremini kullanan kişileri de uyaran uzmanlar 2 saatte bir yenilenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

EVDEN ÇIKMADAN 1 SAAT ÖNCE SÜRÜLMELİ!

Evden çıkmadan bir saat önce de güneş kreminin sürülmesi gerektiğini söyleyerek faktör oranı yüksek olan güneş kreminin daha etkili olduğunu da ifade etti.

saglik2.jpg

Cilt lekelerine karşı güneş kreminin kullanılması gerektiğine dikkat çeken uzman isimler, ciltte oluşabilecek güneş lekelerinin cilde zarar verdiğini söylüyor. Güneşin zararlı etkilerinden bahsederek özellikle D vitamininin gerekli olduğunu fakat zararlı etkilerinin de çok olduğunu, bundan dolayı önlem alınması gerektiğini belirtiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TMO'nun Ankara Beypazarı Ajans Müdürlüğü'nde personel sayısı artırıldı

TMO'nun Ankara Beypazarı Ajans Müdürlüğü'nde personel sayısı artırıldı