Hastane randevularında yeni dönem başladı

Uzun bir süredir sağlık gündeminin birinci sırasında yer alan randevu sistemi değişikliği bugün hayata geçirildi. Bu yeni sistem ile randevu alma işlemlerinde yaşanan sıkıntıların büyük oranda giderilmesi hedefleniyor.

Hastane randevularında yeni dönem başladı

Ülkemizde binlerce vatandaş hastanelerden randevu alma konusunda problemler yaşıyordu. Polikliniklerde kendileri için muayene olmak için randevu bulamayan hastalar, randevu bulsa bile günlerde hatta haftalarda beklemek durumunda kalıyordu.

ONAY ALMAYANIN RANDEVUSU BOŞA DÜŞECEK

Sistemde alınmış görünen randevuların günü geldiğinde ise hastaneye gitmeyenler yüzünden muayene sırası bekleyen vatandaşlar zorda kalıyordu. Bu durumun sonlandırılması için harekete geçen Sağlık Bakanlığı randevu alma işini daha ciddi hale getirecek bir uygulamayı devreye soktu.

Konu ile ilgili geçtiğimiz günlerde konuşan Fahrettin Koca yeni uygulanacak sistemin detaylarını paylaşmıştı. Bakan Koca hastaneye gelmek için randevu alanların bir de onaylama işlemi yapması gerekeceğini bildirdi. Bir gün önce randevu yapması gereken insanlar ancak bu şekilde muayeneye gitmeye hak kazanacaklar.

Hastane randevularında yeni dönem başladı

ONAYLAYIP GİTMEYENLERİN OLMA İHTİMALİ DE DÜŞÜNÜLDÜ

Gelen kural gereği randevusunu onaylayan fakat ona da gitmeyenler olursa ne olacağı sorusu da bizzat Sağlık Bakanı tarafından cevaplandı. Bu gibi bir davranışta bulunanlar gitmedikleri randevudan sonraki 15 gün randevu alma kısıtlamasına tabii olacaklar.

Bu yeni getirilen sistemin fayda etmemesi durumunda yeni girişimler yaşanması bekleniyor. Sağlık Bakanlığı bu konuyu gündeminin ilk sıralarında tutuyor.

SONRAKİ HABER