Hastane randevularında yeni dönem başlıyor! Onaysız Randevu olmayacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın geçtiğimiz günlerde duyurduğu sistemin yürürlüğe girmesi için beklenen gün geldi. Bu günden sonra vatandaşların daha kolay randevu alması bekleniyor.

Hastane randevularında yeni dönem başlıyor! Onaysız Randevu olmayacak

Sağlık konusunda ülkemizdeki vatandaşların en hızlı çözüm bulunmasını istediği konulardan birisi kolay randevu almak olmuştu. Günler, haftalar hatta aylar sonrasına randevu alan vatandaşlar bu durumun kabul edilemez olduğunu ifade etmişlerdi.

RANDEVUDAN BİR GÜN ÖNCE ONAYLAMA ZORUNLULUĞU

Sağlık Bakanlığı'nın da çok rahatsız olduğu ifade edilmiş ve bizzat Bakan Koca bu konuya dair adım atacaklarını duyurmuştu. Vatandaşların aklındaki soruyu geçtiğimiz günlerde gidermişti. Yapılan açıklamada bundan sonra alınan randevuları onaylama zorunluluğu getirilmişti.

Hastane randevularında yeni dönem başlıyor! Onaysız Randevu olmayacak

Getirilen uygulamaya göre bir hastanın aldığı randevuya gidebilmesi için muayene gününden bir gün önce o randevuyu onaylaması gerekecek. Bir gün önce akşam 20:00'a kadar bu işlem yapılmazsa alınan randevu boşa çıkacak ve başkasına verilecek.

Bakan Koca geçen yıl muayeneye bir kaç saat kala iptal edilen randevuların milyonları bulduğunu ifade etmişti. Yeni gelen bu uygulama ile yaşanan mağduriyetlerin önüne geçilmesi bekleniyor.

ONAYLAYIP GİTMEYENE YAPTIRIM

Randevusunu bir gün önce onaylayan fakat ona da gitmeyen hastalara ise ağır yaptırımlar uygulanacak. Böyle bir davranışta bulunan kişilerin randevu gününden sonraki 15 gün boyunca muayene alması kısıtlanacak.

Yapılacak çalışmaların nasıl bir geri dönüşünün olacağı merak konusu oldu. Vatandaşlar ise sağlık sisteminin sorunsuz ilerlemesini istediklerini söylüyor.

SONRAKİ HABER