ANASAYFA Sağlık Her yemeğe giriyor kimsenin sofrasından eksik olmuyor! O ürün 250 liranın altında satılıyorsa sakın almayın

Her yemeğe giriyor kimsenin sofrasından eksik olmuyor! O ürün 250 liranın altında satılıyorsa sakın almayın

Ülkemizde gıda ürünlerine gelen zamlar vatandaşların gündeminde yer alıyor. Gıda ürünlerine gelen zamlar nedeniyle bütçe dengelerini sağlamakta zorlanan vatandaşlar, daha uygun fiyatlı ürünlere yönelebiliyor. Ancak sofradan eksik olmayan gıda ürünlerindeki ucuzluk oyunları da sağlığı tehdit ediyor.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Her yemeğe giriyor kimsenin sofrasından eksik olmuyor! O ürün 250 liranın altında satılıyorsa sakın almayın

2024 yılında gıda ürünlerine gelen zamlar devam ediyor. Gıda ürünlerinin fiyatları artarken market raflarındaki etiketler de güncellenmeye devam ediyor. Market rafları güncellenmeye devam ederken gıda fiyatlarının artması nedeniyle sıkıntı çeken vatandaşlar farklı alternatiflere yönelirken bazı tehlikeleri de göz ardı ediyor. 

Gıda ürünlerine gelen zamlar nedeniyle daha uygun fiyatlı alternatiflere yönelen vatandaşlar için de kapıdaki tehlikeler uzmanlar tarafından sıralanıyor. Son günlerde hakiki zeytinyağı adı altında litresi 80 - 100 TL civarında satılan karışım zeytinyağlarına karşı tüketicileri uyaran Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, vatandaşlara ‘almayın’ uyarısında bulundu. 

UCUZ ALACAĞIM DİYE SAĞLIĞINIZDAN OLMAYIN

“Litresi 250 TL’nin altındaki yağlardan şüphe duyulmalı.'' diyen Çondur, gıda ürünlerinin alternatiflerinin çok da sağlıklı olmayacağından bahsederken ‘’Hileli yağ en basit fiyatından anlaşılır" değerlendirmesinde bulundu. Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Çondur, son günlerde e-ticaret üzerinde hakiki zeytinyağı iddiasıyla satılan ve fiyatı piyasanın çok altında olan zeytinyağlarının, tağşiş zeytinyağı olduğu ve anlamanın en kolay yolunun fiyatı olduğuna dikkat çekerek tüketicileri dikkatli olmaya davet etti. Çondur, zeytinyağının başka yağlar ile karıştırılmasının da Türk Gıda Kodeksi'ne göre yasak olduğunu belirtti. 

Hileli zeytinyağlarının satışı noktasında tüketiciye görev düştüğünü ifade eden Çondur, hileli yağların kanserojen etkiye sahip olduğuna dikkat çekerek, “Bu yüzden tüketicilerimize çok büyük görevler düşüyor. Ucuza yağ aldıklarını zannederek hileli taklit yağ alıyorlar. 

Bunlar sadece işini layıkıyla yapan zeytinyağı üreticisine ya da tüccarına olumsuz yansımıyor, kendi sağlıklarına da olumsuz etki ediyor. Uzun vadede yedikleri bu karışık yağlar kanserojen etkiye sahip ve gerçekten insan sağlığına çok zararlı yağlar. Çok zararlı maddeler de barındırıyor. Klorofil gibi maddeler de kullanıyorlar renklendirmek için. Vatandaşlarımız kesinlikle bu ucuz yağlara, taklit yağlara rağbet etmesinler.'' dedi. Bu çerçevede ‘Ucuza alacağım diye sağlığınızdan olmayın’ uyarısı yapan Çondur, gıda ürünlerindeki fiyat oyunlarının tehlikeli boyutu hakkında vatandaşın bilinçli olmasını istedi. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sağlık-Sen'den sağlık çalışanlarının nöbet ücreti arttırılsın çağrısı geldi

Sağlık-Sen'den sağlık çalışanlarının nöbet ücreti arttırılsın çağrısı geldi