ANASAYFA Sağlık Kış aylarının vazgeçilmezi! Hem vücudu sıcak tutuyor hem de enerji veriyor

Kış aylarının vazgeçilmezi! Hem vücudu sıcak tutuyor hem de enerji veriyor

Kış aylarının gelmesi ile birlikte vatandaşlar özellikle çocukaları başta olmak üzere hastalıktan korunmanın yollarını aramaya başladı. Kış aylarında helvanın sıcak tuttuğunu söyleyen helva esnaflığı yapan Nurettin Yıldız, helvanın faydalarını anlattı.
yazar
Haber Merkezi
Kış aylarının vazgeçilmezi! Hem vücudu sıcak tutuyor hem de enerji veriyor

Hava sıcaklıklarının giderek düşmesi ile birlikte anne babalar özellikle çocuklarını hastalıktan korumanın yollarını aramaya başladı. Son zamanlarda acil servisleri dolup taşarken helva satıcılarından ilginç bir açıklama geldi. Helva satıcıları kışın tahin helvasına ilginin fazla olduğunu söylerken, insan vücuduna faydalarını anlattı.

aw074167-01.jpg

VATANDAŞLAR KIŞ AYLARINDA HELVAYI ÇOK FAZLA ALIYOR

Hava sıcaklıklarının düşmeye başlaması ile birlikte tatlı çeşitlerinden olan helva vatandaşlar tarafından ilgi görmeyi sürdürüyor. Kakaolu, sade, Antep fıstıklı ve kürek helva çeşitleri esnafların tezgâhlarında yerlerini alırken, en çok ilgiyi tahin helva görüyor. Tahin helvanın ise insan vücuduna bir takım faydası olduğu belirtiliyor. Helva satıcıları kış aylarında tahin helvasının vatandaşlardan rağbet gördüğünden bahsederken, insan vücuduna da faydalı olduğunu ifade etti.

aw074167-02.jpg

TAHİN HELVASI KIŞIN VÜCUCDU SICAK TUTUYOR

Eskişehir’de uzun yıllardır helva esnaflığı yapan Nurettin Yıldız, kışın helvanın vücuda daha faydalı olduğunu ifade etti. Tahin helvasının insan vücudunu sıcak tuttuğunu savunan esnaf Yıldız, “Her çeşit helva satıyoruz.

aw074167-05.jpg

Kakaolu, sade, Antep fıstıklı ve kürek helvası çeşitleri ilgi görüyor. Satışlarımız güzel ilerliyor. Kışın helva daha faydalı bir yiyecek. Sade helvanın kışın mideye iyi geliyor. Tahin helvasının kışın daha çok faydası oluyor. Kışın vücudu sıcak tutar, insana enerji verir. Helvanın tahinini kendimiz çekiyoruz. Helvalarımızda yerli susam da kullanıyoruz. Kışın tahin helvasını vatandaşlara tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Halatla atlama sporunu deneyimlemek isteyen Ankaralı adrenalin tutkunları burada buluşuyor!

Halatla atlama sporunu deneyimlemek isteyen Ankaralı adrenalin tutkunları burada buluşuyor!