ANASAYFA Sağlık Kış gelmeden vitanim depolamak isteyenler bu tam size göre! Öğrenenler pazarın yolunu tuttu

Kış gelmeden vitanim depolamak isteyenler bu tam size göre! Öğrenenler pazarın yolunu tuttu

Kış mevsiminin yaklaşması ile hava sıcaklıkları düşmeye başladı ve beraberinde grip vakaları da artmaya başladı. Son zamanlarda acil servisler dolup taşarken uzman isimler gribi önlemek için önerilerde bulunuyor.
yazar
Haber Merkezi
Kış gelmeden vitanim depolamak isteyenler bu tam size göre! Öğrenenler pazarın yolunu tuttu

Türkiye'de mevsim geçişlerinde artan grip vakaları insanları alternataif tıpa itiyor. Artık antibiyotik ve kimyasal madde içeren ilaç içmek istemeyen vatandaşlar doğal yollar ile hastalıklardan korunmaya çalışıyor. Özellikle çocukların çok hastalandığı kış aylarında gripten korunmak için uzman isimler mucizevi bir besin önerdi.

SİFON LİMONATA

Mevsim geçişinde artan grip vakalarının ardından vitamin depolamak isteyen vatandaşlar 'sifon limonata', portakal ve nar suyuna ilgi gösteriyor.


Sonbaharın gelmesi ve havaların soğumaya başlamasıyla grip olan vatandaşların sayısı arttı. Vatandaşlar, bir salgın gibi hemen hemen herkeste başlayan hastalık şikayetleri sonrasında vitamin depolamak ve bağışıklık kazanmak için adeta sifon limonata tezgahlarının yolunu tuttu.

screenshot-21.jpg

Sifon limonatanın yanı sıra, gribe bire bir olan portakal ve yeniden satışa sunulan nar suyunu bolca tüketen vatandaşlar, taze sıkılmış meyve sularını tüketerek, hastalıktan korunmaya çalıştıklarını söyledi. Sifon limonata satışı yapan esnaflar, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte yeniden satışa sunulan nar suyunun çok faydalı olduğunu, vatandaşların çok sık tükettiğini ifade etti.

NAR SUYU ŞİFA KAYNAĞI

Eskişehir’in meşhur lezzetlerinden olan sifon limonata ve portakal suyunun her dönemde faydalı bir içecek olarak ön plana çıkıyor, özellikle kış döneminde gribe karşı bir önlem olarak tercih ediliyor. Mevsiminin gelmesiyle yeniden satışa sunulan nar suyu ile portakal suyunun karıştırılarak, bir vitamin deposu haline geldi.

screenshot-22.jpg

Nar suyu ve portakal suyunu kışın karıştırıp içenler kolay kolay hastalanmazlar. Bu şifa deposundan etkili bir dönüş alabilmeniz için çok taze tüketmeniz gerek. Narın sezonunun gelmesi ile birlikte tezgahlar doldu taştı. Özellikle dışarda çalışanların tüketmesini şiddetle tavsiye eden uzman isimler çocukların üzerinde de iyi bir etkisi olduğunun altını çiziyor.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Yelikaya açıkladı! Son 120 günde 80 bin uyuşturucu operasyonu yapıldı

Bakan Yelikaya açıkladı! Son 120 günde 80 bin uyuşturucu operasyonu yapıldı