ANASAYFA Sağlık Klima kullananların dikkatine! Ölümcül hastalığa sebep olabiliyor uzmanlar uyardı

Klima kullananların dikkatine! Ölümcül hastalığa sebep olabiliyor uzmanlar uyardı

Sıcakların artmasının ardından birçok vatandaş çareyi klimalarda aradı. Uzman isimler ise klimalara karşı vatandaşları uyardı.
yazar
Haber Merkezi
Klima kullananların dikkatine! Ölümcül hastalığa sebep olabiliyor uzmanlar uyardı

Temmuz ayında sıcaklık değerleri mevsim normallerinin üzerine kadar çıktı. Bunun ile birlikte birçok vatandaş ise çareyi gerek evine gerek ise iş yerine klima taktırmakta buldu. Uzman isimler ise vatandaşları bu konuda uyarmayı ihmal etmedi.

Klimaların potansiyel riskleri hakkında açıklamalarda bulunan uzman isimler, sadece kış ayında değil aynı zamanda yaz ayında da zatürre gibi hastalıkların görülebileceğine dikkati çekti. Zatürre hastalığını tetikleyen unsurun klima olduğunu ifade etti.

klmia-haber-1.jpg

ÇOCUKLAR VE YAŞLILAR BÜYÜK TEHLİKEDE!

Çocuklar ve yaşlılara dikkati çeken uzman isimler, klimanın belli yaş gurubuna büyük tehlike yarattığını da ifade ediyor. Ayrıca yaz zatürresinin belirtileri hakkında da konuştu. Halsizlik, kas ağrıları, baş ağrısı, karın ağrısı hatta bulantı, kusma ve ishal gibi reaksiyonların gözlenebileceğine dikkati çekti.

Bunun ile birlikte 65 yaş üstü ve çocuklarda zatürre hastalığı daha ağır seyrediyor. Hatta hasatlığa yakalanılması durumunda tedavi edilmezse ölümcül olabiliyor. Bundan dolayı uzmanlar etkin tanı ve erken tedavinin bu noktada önemli olduğunu ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Akyurt'ta Anıl Araz konseri!

Ankara Akyurt'ta Anıl Araz konseri!