ANASAYFA Sağlık Klima kullananların dikkatine! Uzmanlardan yüz felci uyarısı geldi

Klima kullananların dikkatine! Uzmanlardan yüz felci uyarısı geldi

Klimanın yüz felcine neden olabileceğini dile getiren Doç. Dr. Emin Gemcioğlu yüz felcinin “Halk arasında ‘klima çarpması’ olarak nitelendirilen bir durum söz konusu” dedi.
yazar
Haber Merkezi
Klima kullananların dikkatine! Uzmanlardan yüz felci uyarısı geldi

Yaz aylarında bu sene hava sıcaklıklarının rekor derecelere yükselmesi ile birlikte vatandaşın en yakın dostu klimalar olurken Doç. Dr. Emin Gemcioğlu dikkat çeken uyarılarda bulundu. Evimizde ve iş yerimizde hemen hemen günün her saati kullanılan klimalarla ilgili dikkat çeken açıklamalar yapan Doç. Dr. Emin Gemcioğlu "Soğuk havanın yüze direkt temas etmesi durumunda ani ısı değişimine bağlı bazı kişilerde yüz felcine neden oluyor" dedi.

Klimanın yüz felcine neden olabileceğini dile getiren Doç. Dr. Emin Gemcioğlu yüz felcinin “Halk arasında ‘klima çarpması’ olarak nitelendirilen bir durum söz konusu” dedi. Klimaların yanlış kullanımı ile ilgili uyarılarda bulunan Gemcioğlu dikkat çekici ifadeler kullandı.

YÜZ FELCİNE NEDEN OLABİLİR!

mitsubishi-klima-kumandasi-2.jpg

Gemcioğlu klimanın doğru kullanımının önemli olduğunu dile getirirken ''Bu özellikle kişilerde baş ağrısı, boyun ağrısı, yaygın kas ağrısı, eklem ağrıları, ateş gibi durumlarla karşımıza geliyor. Burada klimaların yanlış kullanımı söz konusu oluyor. Özellikle ortamda ani ısı değişimi yani ortamdaki ısının bir anda çok hızlı düşürülmesi, klimanın direkt vücuda hava akımını vermesi sonucu özellikle kaslarda ani ısı değişimine bağlı kas ağrıları oluyor.'' dedi.

Büyük klimaların, bakımsız şekilde kullanıldığı yerlerde bunun daha çok yaşanabildiğini ifade eden Gemcioğlu ''Bu toplu olarak yaşadığımız, büyük klimaların kullanıldığı ve klimaların düzenli bakımının yapılmadığı yerlerde görülen nadir bir durum. Hasta titreyerek ortaya çıkan yüksek ateş, öksürük, nefes darlığı, bilinç bulanıklığı, baş ağrısı gibi tablo ile karşımıza geldiğinde bu hastalık aklımıza gelebiliyor. Bu ciddi bir tablo. Hastadan istediğimiz kan, idrar testiyle ve akciğer grafisiyle bu tanıyı koyabiliyoruz. Ve hastaya antibiyotik tedavisi vermemiz gerekiyor. Çünkü bu bir bakteriyel enfeksiyon. Bu konuda hastalarda, kişilerde bu semptomlar olduğunda mutlaka bir doktora başvurmaları gerekmektedir.'' ifadelerini kullandı.

DOĞRU KULLANIM ÇOK ÖNEMLİ!

alana-uygun-klima-secimi-1254x700-2-1100x630.jpg

Ortam sıcaklığının 23-24 derece olması gerektiğini ifade eden Gemcioğlu son olarak şunu aktardı;

''Yüz felci genellikle geçici olabiliyor. Ama bu kişilerde ciddi bir rahatsızlığa neden olabiliyor. Öncelikle ortam sıcaklığı 23 ila 24 derece olmalı. İç ortam ile dış ortam arasında sıcaklık farkı 10 derecenin üzerinde olduğunda bu rahatsızlık ortaya çıkabiliyor. Özellikle kronik hastalığı olanlar; yüksek tansiyon, kalp hastalığı, şeker hastalığı, kanser hastalığı olanlar özellikle üst solunum yolu enfeksiyonlarına daha duyarlı olduğu için direkt karşımıza bu enfeksiyonlarla gelebiliyorlar. Bu grup hastalar, bu konuda daha dikkatli olmalı. Bu aylarda klima kullanımı önemli. Klimanın bakımı mutlaka yapılmalı. Ani çok sert ısı değişimlerinden kaçınılmalı. Yine tüm vatandaşlarımıza önereceğimiz şey bol sıvı tüketmeli, dengeli beslenmeli, yeterli uykularını almalılar.''

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Milyonlarca emeklinin maaş zammında flaş gelişme! Yıl sonunda hesaplara geçecek en düşük maaş kalem kalem hesaplandı

Milyonlarca emeklinin maaş zammında flaş gelişme! Yıl sonunda hesaplara geçecek en düşük maaş kalem kalem hesaplandı