Korona virüsü bitti Eris virüsü başladı! Maskeler resmen geri döndü

ABD'de varyant sayılarında yaşanan yükselişin ardından ABD'deki bir üniversite öğrencilerine maske zorunluluğu getirildi.

Korona virüsü bitti Eris virüsü başladı! Maskeler resmen geri döndü

Milyonlarca kişinin hayatını kaybetmesine neden olan, ekonomik olarak ülkeleri tahribata uğratan korona virüsün sona ermesinin ardından dünya bu kez de Omicron alt varyantı Eris için alarma geçti. ABD'de yeni varyant sebebiyle vaka sayılarında artış yaşanırken peş peşe gelen maske adımları da dünya gündemine birinci sıraya geldi.

ABD'de varyant sayılarında yaşanan yükselişin ardından ABD'deki bir üniversite öğrencilerine maske zorunluluğu getirildi. Hemen ardından ise çok sayıda şirketin de benzer kararlar aldıkları ifade edildi.

ERİS VİRÜSÜ HAREKETE GEÇİRDİ!

3 yılı aşkın süre tüm dünya korona virüs ile mücadele etti. Korona virüs mücadelesinin sona ermesinin ardından ise Omicron'un alt varyantı olan Eris yeni kabus oldu. ABD'de vaka sayıları hızla yükselmeye başlarken birçok şirket önlem amaçlı maske zorunluluğu getirdi. Omicron varyantından sonra pek çok ülke gevşeme kararı alırken dünya Eris haberleri ile bir kez daha alarma geçti.

ABD ve İngiltere başta olmak üzere birçok ülkede vaka sayıları yeniden tırmanışa geçti. Uzmanlar ise yeni varyantı bu durumdan sorumlu tuttu. Atlanta merkezli Morris Brown College, Kovid maskesi zorunluluğunu yeniden yürürlüğe koyduklarını açıkladı. Üniversite yönetimi yaptığı açıklamada maske takmanın 14 gün boyunca zorunlu olduğunun altını çizdi ve kampüs içinde mesafe kurallarına uyulması gerektiğini belirtti.

MASKE ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ!

Georgia eyaletinden yüzlerce kilometre uzaklıkta yer alan Lionsgate'te benzer bir karar alındı. John Wick ve Açlık Oyunları gibi filmlerin yapımcısı olan Hollywood stüdyosu, çalışanlarına maske zorunluluğu getirirken Deadline tarafından elde edilen elektronik postada Los Angeles'taki ofiste çalışanların tıbbı maske takması istendi. Şirket ayrıca son 10 günde yurtdışına çıkan çalışanlarının ofise gelmemesini talep etti.

SONRAKİ HABER