Kurban Bayramı öncesi korkutan haber: Şap hastalığı nedeniyle karantina ilan edildi!

Kurbanlıklar pazarlarda yerini almaya başlarken ne yazık ki korkutan bir haber geldi. Şap hastalığı nedeniyle karantina kararı alındığı açıklandı.

Kurban Bayramı öncesi korkutan haber: Şap hastalığı nedeniyle karantina ilan edildi!

Son derece hızlı yayılan ve bu nedenle çok tehlikeli bulunan Şap Hastalığı alınan tedbirlere rağmen ülkemizde yayılmaya devam ediyor. Farklı şehirlerden karantina haberleri gelmeye devam ederken bunlara bir yenisi daha eklendi.

TOSYA'DA ŞAP HASTALIĞI NEDENİYLE KARANTİNA KARARI ALINDI!

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde şap hastalığının görülmesi üzerine hayvan pazarı kapatılırken, ilçe genelinde karantina uygulanmaya başladı.

Tosya İlçe Tarım Müdürlüğü, ilçede görünen şap hastalığı sebebiyle hayvan pazarının kapatıldığını duyuruldu. İlçe genelinde şap hastalığının yayılmasını önlemek amacıyla karantina uygulandığının ifade edildiği açıklamada, "14 Haziran tarihinde ilçemiz Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan bir yetiştiricimizin işletmesine hastalık şikayeti üzerine giden serbest veteriner hekim tarafından kurumumuza şap şüpheli bir hayvan olduğu ihbarı gelmesi üzerine 14 Mayıs’ta işletmeye gidildi. Söz konusu işletmedeki hayvanda şağ hastalığı belirtilerini açık bir şekilde gören resmi veteriner hekimler tarafından numune alma işlemi sonrası gerekli idari ve fenni işlemler başlatılmıştır. Hastalıklı hayvanı, hayvan satıcısından 3 hafta önce aldığını söyleyen vatandaş, hayvanın il dışından geldiğini söylemiştir. Karantina uygulaması kapsamında mevcut Tosya Hayvan Pazarı hastalık sönüşüne kadar kapalı kalacaktır. Ayrıca karantina 25 merkez mahalle ile 15 köyü kapsamaktadır" ifadelerine yer verildi.

Kurban Bayramı öncesi korkutan haber: Şap hastalığı nedeniyle karantina ilan edildi!

Ne yazık ki çok hızlı bir şekilde yayılan Şap Hastalığı, Kurban Bayramı öncesi pek çok ilde ortaya çıkmıştı. Bakanlık hastalığın yayılımını engellemek adına vakaların görüldüğü yerlerde karantina kararı verirken Kastamonu'nun Tosya ilçesi de bunların arasına eklenmiş oldu.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER