ANASAYFA Sağlık Milyonlarca insanın ölümüne neden olmuştu! Kara ölüm uzun bir aradan sonra yeniden görüldü

Milyonlarca insanın ölümüne neden olmuştu! Kara ölüm uzun bir aradan sonra yeniden görüldü

İnsanlığın korkulan rüyası, çağlar boyunca milyonlarca kişinin ölümüne neden olan salgın geri geldi. Uzun yıllar sonra görülen ilk insan vakası endişeye neden oldu.
Milyonlarca insanın ölümüne neden olmuştu! Kara ölüm uzun bir aradan sonra yeniden görüldü

ABD'de, Oregon'un kırsal kesimlerinden biri olan Deschutes County'de yaşayan bir adama konulan teşhis duyanları korkuttu. Uzun yıllar sonra ilk insan vakasının duyurulması ardından endişeler artarken, insanlığın korkulu rüyası gemi mi dönüyor sorusu da akıllara geldi. 

ABD'li bir adama, kedisinden veba virüsü bulaştı. Eyalette 8 yıldan sonra görülen ilk veba salgını endişelere neden olurken, Deschutes İlçe Sağlık Hizmetleri vebanın adamın evcil kediden bulaştığını düşündüklerini belirtti. 

Yapılan açıklamada, insanların veba virüsüne  "Yersinia pestis" bakterisini taşıyan pireler tarafından ısırılması sonucu yakalandıklarını ve evcil kedinin de enfekte olmuş bir kemirgeni avlaması veya benzer bir şekilde enfekte bir pire tarafından ısırılmasıyla enfekte olmuş olabileceği aktarıldı. 

Sonrasında ise evcil hayvanlar virüsü insanlara doku veya öksürükten kaynaklanan solunum damlacıkları gibi vücut sıvıları yoluyla aktarabiliyor ve ABD'li adamın da bu yollarla vebaya yakalanmış olabileceği düşünülüyor. 

SON VAKAYA KARIŞAN KEDİ ‘ÇOK HASTA’ 

Deschutes İlçesi sağlık memuru Dr. Richard Fawcett tarafından yapılan açıklamada, son vakaya karışan kedinin çok hasta olduğu ve akıntılı bir apseye sahip olması nedeniyle bu durumun çok önemli bir enfeksiyona işaret ettiği ifade edildi. 

Fawcett, vebaya yakalanan adamın şu anda antibiyotik tedavisine çok iyi yanıt verdiğini söyledi. 

Haberankara.com 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ABB Başkanı ve başkan adayı Yavaş açıkladı! Ankara halkına hükmetmeye değil, hizmet etmek için geldik

ABB Başkanı ve başkan adayı Yavaş açıkladı! Ankara halkına hükmetmeye değil, hizmet etmek için geldik