ANASAYFA Sağlık Oruç tutarken kabızlık sorunu yaşayanlar buraya! Günde bir kez yapmak yetiyor şişkinlik bile kalmıyor

Oruç tutarken kabızlık sorunu yaşayanlar buraya! Günde bir kez yapmak yetiyor şişkinlik bile kalmıyor

Ramazan ayında oruç tutan bireylerin metabolizmaları yavaşlıyor. Yavaşlayan metabolizma nedenyile şişkinlik ve kabızlık şikayetleri yaşanıyor. Bu şikayetlere son verecek bir tarifi açıklayan uzmanlar günde bir bardak içmein de yeterli olduğunu bildirdi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Oruç tutarken kabızlık sorunu yaşayanlar buraya! Günde bir kez yapmak yetiyor şişkinlik bile kalmıyor

Ramazan ayında oruç ibadetini yerine getiren vatandaşlar, bazı sağlık sorunları ile karşı karşıya gelebiliyor. Yaşanan sağlık sorunlarından biri de kabızlık olarak karşımıza çıkarken kabızlık sorununun çözülmesi için de araştırmalarına devam edenler için uzmanından açıklama geldi.

Kabızlık sorunu yaygın görülen bir bağırsak problemi olarak açıklanırken kabızlığın önüne geçmek için belirli yöntemler kullanılırken beslenme rutininde de bazı hususlara dikkat edilmesi gerekiyor. Ramazan ayında metabolizmanın zayıflaması ile beraber kabızlık sorunları yaşanmaya devam ederken kabızlığa karşı kullanılabilecek bir yöntem daha açıklandı. 

RAMAZAN AYINDA KABIZLIĞA SON VERECEK YÖNTEM

Bağırsak tembelliği olarak da bilinen kabızlık sorunu ramazan ayında oruç tutan kişilerin en sık karşılaştığı sağlık problemleri arasında yer alıyor.

 Kabızlık kişilerin günlük yaşamını olumsuz etkilerken Ramazan ayı süresince mide ve bağırsakları olabildiğinde rahatlatmak gerekiyor. Beslenme rutini değişen bireyler kabızlık sorunu ile karşı karşıya kalırken bağırsak sağlığına destek olmak için yapılabilecek bazı basit yöntemler bulunuyor.

Kabızlığın önüne geçmek için bazı doğal yöntemler çoğu zaman işe yarıyor. Kabızlığa karşı uygulanan doğal yöntemler arasında karanfilli çay gelirken iftardan sonra çay içen vatandaşlar için önemli bir püf nokta açıklandı. Kabızlığı geçirdiği bilinen karanfilin çay ile beraber tüketilebileceğine dikkat çekildi. Karanfilli çayı iftardan sonra 1 bardak olacak şekilde tüketerek bağırsak hareketliliğinize katkı sağlayabileceğinizi açıklayan uzmanlar, bu sayede sindiriminizi kolaylaştırarak kabızlık sorunu yaşamayacağınıza değindi. İçerdiği besin değerleri ile rahatlatıcı bir etkisi de olan karanfilin demliğim içine de 4 - 5 adet şeklinde atılabileceği aktarıldı. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İstanbul Metro neden çalışmıyor? Mecidiyeköy Metro durağı neden kapatıldı

İstanbul Metro neden çalışmıyor? Mecidiyeköy Metro durağı neden kapatıldı