ANASAYFA Sağlık Parklarda yerlerde bulunan at kestanelerine dikkat

Parklarda yerlerde bulunan at kestanelerine dikkat

Sonbaharın gelmesi ile birlikte ağaçlardan dökülen ve parklarda bolca bulunan at kestanelerinin geleneksel tıpta yeri çok önemli.
yazar
Haber Merkezi
Parklarda yerlerde bulunan at kestanelerine dikkat

Sonbahar aylarının gelmesi ile birlikte, ağaçlardan dökülen ve parklarda sıklıkla görülen at kestanesinin, geleneksel tıpta krem ve ilaç yapımında kullanıldığı, çiğ olarak tüketilmesinin ciddi zehirlenmelere sebep olacağı belirtilerek özelikle çocukların korunması gerektiği belirtiliyor.

ÇİĞ TÜKETİLİRSE ZEHİRLER

Ülkenin birçok yerinde parklarda at kestaneleri dökülmeye başladı. Vatandaşalar, son zamanlarda havalarında soğumasıyla kestane zamanının geldiğini düşünerek parklarda yetişen kestaneleri toplama başladı. Parkta bulunan bazı vatandaşlar, bu kestanelerin at kestanesi olduğunu ve zehirli olduğu konusunda uyardı.

aw060957-03-1.jpg

Parkta oturan vatandaşlar, bu ağaçlardan toplanan kestaneler, tatlı kestane ile karıştırıldığında ciddi sağlık problemlerine yol açabildiğini ifade etti. Vatandaşlar, at kestanesinin yabani kestane olarak da bilindiğini ve insanlar için tüketiminin zehirlenmelere neden olabildiği, bu sebeple özellikle çocukların korunması gerektiğin belirttiler.

AT KESTANESİ HANGİ ALANLARDA KULLANILIR

At kestanesi tohumları geleneksel tıpta yüksek ateşin düşürülmesi, bağırsak ve mesane sorunlarıyla mücadele, eklem ağrısı ve yumuşak doku şişliklerinin giderilmesi amacıyla kullanılmaktadır. At kestanesinin sağlık üzerinde çok faydası olsa da, çiğ bir şekilde tüketilmemesi gerekir. Ağacın meyvesi, çiçeği, kabuğu ve tohumu krem ve ilaç yapımında kullanılır.

aw060957-02-1.jpg

Ancak at kesnatesi, eskulin adıyla bilinen bir zehir içerdiği için, tüketilmesi ölümcül sonuçlara yol açabilir. Eskulin maddesi DNA hasarına yol açtığından tehlikelidir. Baş ağrısı, mide bulantısı, felç, koma ve ölüme neden olabilir. Bu nedenle at kestanesi halk tarafından çok fazla kullanılan ve tercih edilen bir bitki değildir.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TCMB ekim ayı faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak, faiz beklentisi ne kadar?

TCMB ekim ayı faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak, faiz beklentisi ne kadar?