ANASAYFA Sağlık Ramazan ayının baş tacı hurma tehlike saçıyor olabilir! Hurma alırken bunlara dikkat etmediyseniz bozulmuş hurma yiyebilirsiniz

Ramazan ayının baş tacı hurma tehlike saçıyor olabilir! Hurma alırken bunlara dikkat etmediyseniz bozulmuş hurma yiyebilirsiniz

Ramazan ayının gelişi ile beraber sofralarda yerini alan hurmalar için bazı hususlara dikkat edilmesi gerektiği bildirildi. Hurma alırken dikkat edilmesi gereken hususlara dikkat edilmediği sürece bozulmuş hurma yenilebileceğini aktaran uzmanlar, vatandaşlara önemli bilgiler verdi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ramazan ayının baş tacı hurma tehlike saçıyor olabilir! Hurma alırken bunlara dikkat etmediyseniz bozulmuş hurma yiyebilirsiniz

Ramazan ayının başlaması ile beraber sofralarda yerini alan hurmalar, özellikle iftar başlangıçlarında tercih ediliyor. İftar sofralarının vazgeçilmezi ve Ramazan ayının simgelerinden olan hurmayı alırken bazı konularda da dikkatli davranılması gerekiyor. Hurma alırken bazı hususların göz ardı edilmesi durumunda kişilerin bozulmuş hurma bile yiyebileceğine dikkati çeken uzmanlar önemli açıklamalara yer verdi. 

Ramazan ayında sıklıkla tercih edilen hurmanın taze olmasına dikkat edilmesi gerektiğine dikkati çeken uzmanlar, Medine hurmalarının daha faydalı olduğuna işaret etti. Lif oranının yüksek olması ile beraber şekeri düzenleyip açlığı gidermesi nedeniyle de tüketiminin önerildiğine değinen uzmanlar, hurma alırken dikkat edilmesi gereken hususları da sıraladı. 

HURMA ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Hurma fiyatlarının 150 - 500 lira arasında değiştiği günlerde boyu ve kalitenin de fiyatları etkilediği bildirildi. Daha iri ve büyük hurmaların fiyatı daha pahalı iken ufak olanların da daha uygun olduğuna dikkat çekildi.

Hurma alırken dikkat edilmesi gerekenleri de sıralayan uzmanlar, içi koyu renk olan hurmaların tercih edilmemesi gerektiğini kaydetti. İçi koyu renkli hurmanın bozulmaya başladığını belirten uzmanlar,  dışının da yapış yapış olmaması gerektiğine değindi. 

Dışa parlak olan hurmalarında tercih edilmemesi gerektiğine dikkati çeken uzmanlar, doğada yetişen hiçbir meyvenin parlamadığına dikkati çekti. 

 

Aynı zamanda ambalajlı hurma alıyorsanız glikozla tatlandırılmadığından emin olunması gerektiği kaydedilirken hurmanın soğuk ortamda saklanmış olduğundan da emin olunması gerektiği belirtildi. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Lazio'da Mauruzio Sarri dönemi sona erdi! Giovanni Martusciello göreve geldi

Lazio'da Mauruzio Sarri dönemi sona erdi! Giovanni Martusciello göreve geldi