ANASAYFA Sağlık Ramazanda oruç tutarken baş ağrısı nasıl geçer, baş ağrısına ne iyi gelir?

Ramazanda oruç tutarken baş ağrısı nasıl geçer, baş ağrısına ne iyi gelir?

11 Mart tarihi ile oruç ibadetini yerine getiren İslam alemi bazı merak ettiği sorulara da yanıt arıyor. Ramazan ayında oruç tutarken baş ağrısı çekenler bu duruma nasıl bir çözüm bulmaları gerektiğini sorguluyor.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ramazanda oruç tutarken baş ağrısı nasıl geçer, baş ağrısına ne iyi gelir?

İslam alemi 2024 yılında 11 Mart tarihi ile oruç ibadetini yerine getirmeye başladı. bugün ilk oruç idrak edilirken oruç tutarken yaşanan bazı sağlık sorunlarına da çözüm bulunması amacıyla araştırmalar başladı. İslam alemi oruç tuttuğu sırada yaşadığı baş ağrısının nasıl geçeceğini sorguluyor. 

Oruç tutarken baş ağrısı sorunu yaşayanlar duruma çözüm bulmak üzere araştırmalarına devam ediyor. Uzmanlar beslenme düzeninin değişmesi, uykusuzluk, uzun süre aç ve susuz kalınması gibi etkenlerden dolayı baş ağrısı şikayetlerinin sıklıkla görüldüğüne dikkati çekiyor. Ramazan ayında baş ağrıları tetiklenebilirken bu baş ağrılarını önlemek için yapılması gerekenler de açıklanmaya devam ediyor. 

ORUÇ TUTARKEN BAŞ AĞRISI NASIL GEÇER?

Uzmanlar oruç tutarken başta tetikleyici gıdalardan uzak durulması gerektiğini belirtiyor. Ramazan ayında uzun süren açlık ve susuzluk nedeniyle baş ağrısı yaşanabiliyor. Uyku düzenin değişmesi ve sağlıklı beslenme kurallarına bağlı kalınmaması baş ağrılarına yol açan en önemli unsurlar arasında değerlendiriliyor. 

Oruçluyken yaşanan hafif ve orta şiddetli baş ağrıları için nefes ve gevşeme egzersizleri yapmak, temiz havaya çıkmak, karanlık ve sakin bir odada kısa süreli bir uykunun kişiye iyi gelebileceği aktarılıyor. Bu çerçevede oruçluyken yaşanan ağrılarda dinlenmek büyük önem taşıyor.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Göztepe adım adım Süper Lig'e yürüyor

Göztepe adım adım Süper Lig'e yürüyor