ANASAYFA Sağlık Sağlık Bakanı Koca açıkladı! Türkiye'de 9 kişide Eris varyantı görüldü

Sağlık Bakanı Koca açıkladı! Türkiye'de 9 kişide Eris varyantı görüldü

Ülkemizde yeni bir pandemi açıklaması için endişe ile beklenmeye başladı. Son olarak gündemden düşmeye ERİS varyantı için bir açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, varyantın 9 kişide görüldüğünü açıkladı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Sağlık Bakanı Koca açıkladı! Türkiye'de 9 kişide Eris varyantı görüldü

Türkiye'nin merakla takip ettiği ERİS Varyantı hakkında beklenen açıklama geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Türkiye'deki durum hakkında bilgilendirme yaptı. Sağlık Bakanı Koca, 9 kişide Eris varyantının görüldüğünü söyledi.

Sağlık Bakanı Koca, "Yurtdışı temaslı ve aynı ildeler. Mevcut tedbirlere ve gündelik hayatımıza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Endişe edilecek bir durum olmadığının altını çizen Bakan Koca'nın açıklamaları merak edilirken detayları derledik.

ekran-goruntusu-2023-09-15-101929.png

''ENDİŞE KONUSU SAYILMAYACAK BİR GELİŞME''

Sağlık Bakanı Koca'nın Twitter (X) hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ise şöyle;

''Endişe konusu sayılmayacak bir gelişme. Hasta etme gücünün (virülansının) düşüklüğünü bildiğimiz Eris varyantı Referans Laboratuvarımızda yapılan incelemede 9 kişide görüldü. Yurtdışı temaslı ve aynı ildeler. Mevcut tedbirlere ve gündelik hayatımıza devam edeceğiz. Durum başka ülkelerde yaygın, bizde de ortaya çıkması muhtemeldi. Büyüklerimizi, kronik hastalarımızı koruyacağız.''

ekran-goruntusu-2023-09-15-101804.png

Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü, 9 Ağustos tarihinde yayımladığı raporunda daha önce "gözlem altındaki varyant" olan Omicron'un alt türevi Eris varyantını "izlenmesi gereken varyant" olarak değiştirmişti. Ülkemizde ise bu salgının nasıl seyredeceği henüz bilinmiyor.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Başkent kültür yolu festivali program takvimi! Festival kaç gün sürecek, hangi sanatçılar gelecek?

Başkent kültür yolu festivali program takvimi! Festival kaç gün sürecek, hangi sanatçılar gelecek?