ANASAYFA Sağlık Sağlık-Sen'den Hekimlik Meslek Kanunu talebi

Sağlık-Sen'den Hekimlik Meslek Kanunu talebi

Sağlık-Sen Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan düzenledikleri çalıştayda önemli açıklamalarda bulundu. Doğan, yetkili kurumlardan doktorların şartlarının iyileştirilmesi için "Hekimlik Meslek Kanunu" için girişimlerde bulunmalarını istediklerini ifade etti.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Sağlık-Sen'den Hekimlik Meslek Kanunu talebi

Ülkemizde en önemli hizmet sektörlerinden olan fakat içinde bulunanlarında  en çok yıpranan meslek gruplarından olduğu ifade edilen Sağlık alanı ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

Ülkemizde sağlık çalışanlarının üyesi olduğu ve onların sorunlarına çözüm bulma adına kurulan Sağlık-Sen'den önemli bir hamle daha geldi. “Üniversite Hastanelerinde Çalışan Hekimlerin Sorunları ve Sağlık Hizmet Sunumunda Yaşanan Problemler” adlı çalıştayda konuşan Sağlık-SEN Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan “Biz hekimlerimiz için bugünün Türkiye'sine yakışan, sağlık sistemini daha da güçlü hale getirecek bir Hekimlik Meslek Kanunu'nun çıkarılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

HEKİMLERİN ÇALIŞMA KOŞULLARI İYİLEŞTİRİLSİN TALEBİ

Bir çok önemli ismin katıldığı ve hekimlerin çalışma koşulları ve mesai saatlerinin nasıl olmasına dair görüşler bildirilen çalıştayda hekimlerin şartlarını düzeltebilme adına görüşmeler yaptıklarını ifade eden Başkan Doğan “Yaptığımız ziyaretlerde hekimin, hemşirenin, tüm sağlık profesyonellerinin sorunlarını gündeme getirdik ve çözüm önerilerimizi paylaştık. Biz bu çalıştay ile hekimlerimiz için somut adımlar atmak istiyoruz. Kıymetli hocalarımız burada sorunları ve önerilerini dile getirecek. Ortak akılla güzel bir rapor ortaya çıkacağına inanıyoruz” dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI YURT DIŞINA GİDİYOR

Ülkemizde özellikle son yıllarda doktorların çalışma koşulları ve bir günde baktıkları hasta sayısındaki olumsuz ivme dikkat çekmiş, yurt dışına giden sağlık personelinin sayılarının büyük oranda artması uzun süre konuşulmuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Çankaya'da kıskançlık cinayeti!

Ankara Çankaya'da kıskançlık cinayeti!