ANASAYFA Sağlık Sağlıklı sanılıyor ama her biri şeker deposu! Miktara dikkat etmeyen kilo alıyor sağlığından oluyor

Sağlıklı sanılıyor ama her biri şeker deposu! Miktara dikkat etmeyen kilo alıyor sağlığından oluyor

Sağlıklı yiyecekler sıklıkla araştırılıyor. Özellikle diyet dönemlerinde sağlıklı olarak adlandırılan atıştırmalıklara olan rağbet artarken aslında bunların pek de masum olmadığı ortaya çıktı. Adeta şeker deposu olan bazı yiyeceklerin sağlığı olumsuz etkileyebileceği ifade edildi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Sağlıklı sanılıyor ama her biri şeker deposu! Miktara dikkat etmeyen kilo alıyor sağlığından oluyor

Sağlıklı ve dengeli beslenmek vücut sağlığımız için büyük bir önem taşıyor. Sağlıklı beslenmenin önemi her geçen gün artarken fit olmak adına da pek çok ürün ‘sağlıklı’ adı altında pazarlanıyor. Sağlıklı yiyeceklerin pek çoğunun aslında şeker deposu olduğuna dikkati çeken uzmanlar, sağlıklı olarak pazarlanan ancak zararlı içerikleri gizleyen gıdalar konusunda uyarılarda bulundu.

Ambalajında sağlıklı ve doğal içerikli olduğu yazan pek çok yiyeceğin aslında aldatmaca olduğuna dikkati çeken uzmanlar, ambalajların arkasında yer alan içerikler kısmının da mutlaka gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti. Ambalajlardaki bilgilerin daha düzenli olduğu arka taraftaki beslenme gerçekleri etiketine bakılması gerektiğini kaydeden uzmanlar, sağlıklı olarak algılanan bazı yiyeceklerin faydalı olarak pazarlanan ürünlerden daha iyi olduğunu söyledi.

MARKETLERDE BU ÜRÜNLERE DİKKAT

Market alışverişlerinde dikkat edilmesi gereken 4 unsurdan birinin granola olduğuna dikkat çeken uzmanlar, granolanın sağlıklı bir tahıl seçeneği gibi göründüğünü ancak topakları oluşturmak için kullanılan büyük miktarda ilave şeker içerdiğini açıkladı. 

Kalori açısından da  yoğun olan granolayı kase dolusu yerine üst malzeme olarak yemeyi tavsiye eden uzmanlar, miktara dikkat edilmediğinde yalnızca şeker yenildiğine dikkati çekiyor. Granola barların da aynı olduğuna dikkat çeken uzmanlar, kuruyemişlerin şeker ile birbirine tutunduğunu ifade ediyor. 

Dolayısıyla sağlıklı beslenirken miktarları ve içeriğin göz ardı edilmesi durumunda sağlıksız şekilde kilo almanın da kaçınılmaz olduğuna vurgu yapılıyor. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TOBB Ekonomide son haftanın özetini yayınladı

TOBB Ekonomide son haftanın özetini yayınladı