ANASAYFA Sağlık Salgın alarmı veridi ! İlk haberler Ankara'dan geliyor

Salgın alarmı veridi ! İlk haberler Ankara'dan geliyor

Ankara'da geçtiğimiz günlerde yaygınlaşan salgın hastalıklar nedeniyle hastanelerde yoğunluk yaşanıyor. Kusma, baş dönmesi, ishal ve bulantı gibi şikayetlerle hastanelere başvuran vatandaşların sayısı günden güne artış gösteriyor.
yazar
Haber Merkezi
Salgın alarmı veridi ! İlk haberler Ankara'dan geliyor

Ankara'da son günlerde yaşanan salgın hastalık sebebiyle hastaneye başvuran vatandaşların sayısı git gide artıyor. Kusma, bulantı, baş dönmesi, yüksek ateş şikayetlerinin artışı henüz belirlenememiş olsa da, uzmanlar bu durumun kişisel hijyen kurallarına uyulmamasına ve yeterince hassas davranılmamasının etkili olduğunu söylüyor.

hastalik.jpg

"NASIL ÖNLEM ALINMALI"
Uzmanlar bu hastalıkların önüne geçebilmek için bazı önlemlerin altını çiziyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için yaşam şeklindeki bazı küçük değişikliklerin faydalI olacağına dikkat çeken hekimler yapılan araştırmalara göre kişisel hijyen kurallarına dikkat eden insanlar hastalıklardan daha az etkilendiğine dikkat çekiyor. Ellerin sık yıkanması, maske kullanılması, kalabalık ortamlara girilmemesi ve düzenli uyku ile beslenme düzeninin iyileştirilmesi söyleniyor. Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için sigara tüketiminin olmaması, düzenli egzersiz, sağlıklı kilonun korunması, alkol tüketmemek ya da aşırı tüketmemek, düzenli uyku, stresin aza indirilmesi, ağız ve el hijyen kurallarına uyulması öneriliyor.

el-yikama-min.jpg

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde yeni sergi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde yeni sergi