ANASAYFA Sağlık Senegal sağlık sektörü temsilcilerinden ATO'ya ziyaret

Senegal sağlık sektörü temsilcilerinden ATO'ya ziyaret

Ülkenin dört bir yanından ve Ankara'nın farklı yerlerinden çeşitli sektör temsilcilerinin ziyarette bulunduğu Ankara Ticaret Odası (ATO) bugün önemli bir heyeti ağırladı. Senegal Sağlık Bakanlığı ve Senegal sağlık sektörü temsilcilerinden olan bir heyet ATO Başkanı Gürsel Baran'ı ziyaret eti.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Senegal sağlık sektörü temsilcilerinden ATO'ya ziyaret

Ankara Ticaret Odası, iş dünyası ve ekonomi sektörüne ek olarak farklı sektör temsilcileri ile bir araya gelip çeşitli istişarelerde bulunmaya devam ediyor.

İŞ BİRLİĞİ MESAJI

Bu kapsamda Afrika'nın önemli ülkelerinden ve Türkiye'nin bir çok noktada iş birliği içerisinde olduğu Senegal'den gelen bir heyet Ankara Ticaret Odasını ziyaret etti. ATO Duatepe Salonunda düzenlenen toplantıda ülkenin Sağlık Bakanlığından ve sağlık sektöründen önemli temsilcilerinden bir araya gelen heyet ATO Heyeti ile bir araya geldi. Söz konusu görüşmenin Ankara'nın sağlık hizmetindeki gücünü tanıtmak ve Senegal ile bu alanda birlikte çalışma fırsatı anlamından önemli olduğuna vurgu yaptı.

İKİ ÜLKE İLİŞKİLERİNE ETKİ

İki ülkenin birlikte yapacakları çalışmalara katkı sağlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Gürsel Baran "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Senegal Cumhurbaşkanı arasında karşılıklı ticaretin 400 milyon dolara çıkması hedefi söz konusuydu. Bu hedefe ulaşılmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Şimdi yine, Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği 1 milyar dolarlık hedef için gayret gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

ATO Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Ömer Çağlar Yılmaz'da karşılıklı iş birlikleri kapsamında ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını ifade ederek iki hedef belirlediklerini "Birincisi Senegal’de tedavi edilemeyen hastaların Ankara’da tedavisini sağlayarak sağlık hizmeti vermek. İkincisi de eğitim almanızı, eğitime ulaşmanızı kolaylaştırarak Senegal’de sağlık hizmetlerinin gelişmesini sağlamak" sözleriyle ifade etti. Yılmaz sözlerini Senegal heyetine "Hemşirelerinizi, teknisyenlerinizi kısacası tüm sağlık personelinizi eğitim almaları için de gönderebilirsiniz. Senegal’le sağlık alanında işbirliğimizi geliştirmek istiyoruz. Sizlere kapımız her zaman açık” diyerek sonlandırdı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kanser aşısı için tarih verildi!

Kanser aşısı için tarih verildi!