ANASAYFA Sağlık Sigarayı bırakmak isteyenlere yardım eli geldi! Sağlık Bakanlığı düğmeye bastı artık ücretsiz olacak

Sigarayı bırakmak isteyenlere yardım eli geldi! Sağlık Bakanlığı düğmeye bastı artık ücretsiz olacak

Sigarayı bırakmak isteyenler için Sağlık Bakanlığı düğmeye bastı. Bağımlılığından kurtulmak isteyenler için artık ücretsiz oldu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imza attı.
Sigarayı bırakmak isteyenlere yardım eli geldi! Sağlık Bakanlığı düğmeye bastı artık ücretsiz olacak

Türkiye'de milyonlarca sigara kullanıcısı bulunuyor. Sigarayı bırakmak isteyenlerin sayısı ise bir hayli yüksek. Sigarayı bırakmaya yönelik tedavilerde ise bugün yeni bir gelişme yaşandı. 

Resmi Gazete'nin 23 Şubat 2024 tarihli sayısında yer alan Cumhurbaşkanı Kararına göre, Sağlık Bakanlığı sigarayı bırakma tedavisinde ve tedavi sürecinde kullanılan ilaçlara yönelik adım attı. 

ÜCRETSİZ OLUYOR 

Yayımlanan kararda, sağlık kuruluşlarında sigara bırakma tedavisi alan hastaların kullanacakları nikotin replasman preparatları ve ilaçlar 500 bin adetle sınırlı olmak üzere ücretsiz olacağı açıklandı. 

KAPSAMI GENİŞLETİLDİ 

Karar ile birlikte, sigara bırakma tedavisi gören hastaların ilaç masrafları 4736 sayılı kanun hükmünden muaf tutularak, kamu hizmetlerinden ücretsiz veya indirimli yararlanabilecekler kapsamına alındı. 

SİGARAYI BIRAKMAK İSTEYENLERE YARDIM ELİ GELDİ 

Milyonlarca sigara kullanıcısının bulunduğu günümüzde sigaraya bağlı çeşitli hastalık ve ölümler de gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Sigarayı bırakmak isteyen vatandaş, ücretli olan tedavi yöntemleri nedeniyle bu hizmetlere erişim sağlayamıyordu. 

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Sağlık Bakanlığı sigarayı bırakmak isteyenler için sevindirici bir adım atarak sigara bırakma tedavisini ve bu kapsamda kullanılan ilaçları sınırlı sayıda ücretsiz yaptı. 

Haberankara.com 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'da iki ilçede eş zamanlı kaçak sigara operasyonu!

Ankara'da iki ilçede eş zamanlı kaçak sigara operasyonu!